Kézilabda

2022.03.17. 19:49

Egyre több néző van a lelátón

A kézilabda NB II. Délnyugati csoportjának zalai csapatai közül csak a Tungsram férfi együttese tudott nyerni legutóbb.

Góth Imre, Khüne László

Fehér mezben Szmodics Veronika gólhelyzetben a kanizsai női csapat egy korábbi, hazai meccsén Fotó: archív/Gergely Szilárd

Nők: 

Siófok KC U22–Tungsram SE Nagykanizsa 30-21 (14-9) 

 

Siófok, 60 néző. Jv.: Meilinger, Szabadi. 

Tungsram SE: Dudora – Szmodics D. 4, Majoros 1, Horváth A. 2, Füstös 5, Kovács B. 1/1, Szmodics V. 2. Csere: Tóth V. (kapus), Csivre V. 5/3, Kovács D. 1, Ács, Andor, Csivre E., Kálovics E. Edző: Baranyai Zsolt. Közvetlenül a meccs előtt esett ki a kanizsai keret egyik meghatározó játékosa, Szabó Eszter, akit a vendégek aztán sem támadásban, sem védekezésben nem tudtak megfelelően pótolni. A zalaiak amit tudtak, megtettek a mérkőzésen, ez most ennyire volt elég a valamivel esélyesebb hazaiak ellen. A Balaton-partiak elsősorban sebességben kerekedtek ellenfelük fölé. Jók: Csivre V., Füstös, Szmodics D.

 

Hévíz SK–Rinyamenti KC SE Nagyatád 26-28 (16-14)

 

Hévíz, 60 néző. Jv.: Borosné, Lakatos.

Hévíz SK: Molnár – Pem 1, Holczbauer 3, Burghardt V. 10, Burghardt L. 6, Balogh B. 4, Fekete 1. Csere: Horváth Sz. (kapus), Borsi, Mórácz 1, Gergály, Holczer. Edző: Kissné Gliba Adrienn. Éles küzdelemre volt kilátás, hiszen helyezésének megerősítéséhez mindkét csapatnak győzelemre volt szüksége. A hazaiak Baloghnak és a Burghardt testvéreknek köszönhetően a 8. perctől háromgólos előnybe kerültek és a mérkőzést is irányították. A vendégek a játék képe alapján meglepetésre egyenlítettek (41. p.: 21-21). Szoros maradt a küzdelem, majd az atádi kapus büntetőt hárított, s ezzel kizökkentette a hazaiakat. A lelkesen harcoló hazai csapat nem érdemelt vereséget. Jók: Holczbauer, Burghardt V., Burghardt L., Balogh B. 

 

Férfiak:

Tungsram SE Nagykanizsa– Rinyamenti KC 39-23 (20-12)

 

Nagykanizsa, 250 néző. Jv.: Szászfai, Tasnádi.

Tungsram SE: Szabó M. – Baranyai 5, Füstös 2, Kovacsics 2, Hári 6, Kiss G. 5, Sass. Csere: Gelencsér A. (kapus), Csalló 2, Szabó G. 14/6, Balogh P. 3, Szöbölődi. Játékosedző: Csalló Ádám. Az egyre népesebb publikum előtt szereplő hazaiak végig kézben tartották az irányítást a mindig pikáns mérkőzésen. A magabiztos siker során minden kerettag lehetőséghez jutott, s a csapat készülhet a további feladatokra. Jók: Szabó G., Hári, Kiss G., Baranyai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában