Csapatként, még erősebben

2022.03.07. 20:00

A ZTE FC erre a szezonra „kipipálta” a Fehérvár FC-t a labdarúgó NB I-ben

Úgy tűnik, hogy igazi csapattá érett össze a ZTE FC labdarúgó együttese, amit szemléletesebben nem is mutathatott volna meg, mint a vasárnapi, MOL Fehérvár FC elleni mérkőzése. A kétgólos siker immár stabil középcsapattá emelte az egerszegieket, akik ismét fegyelmezettségüknek is köszönhetik a sikert.

Kerkai Attila

Bobál Dávid veszi birtokba a labdát – a hátvéd alig fél óra után, törött kézzel vált ki a csapatból

Forrás: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A két csapat  összecsapásával  kapcsolatban  megjelent írásainkban  természetesen a Fehérvár FC eddigi sikertelen szereplésével is foglalkoztunk, de talán csak éppen annyira, amennyire a soron következő ellenféllel illik foglalkozni. Az, hogy a hatodik vereségét is elkönyvelte  Zalaegerszegen a fehérvári alakulat és az idén még nem szerzett  bajnoki pontot,  immár tény.  A problémáikon nem tud túllépni a Michael Boros együttese, de innentől ez most már valóban a fehérváriak gondja, nekik kell megoldani őket, a ZTE FC-nek  pedig most már csak a többi riválisra kell  figyelnie. 

 

Az FCF csapatát ugyanis "kipipálta" Waltner Róbert  együttese, hiszen mind a három idénybeli találkozójukon  túljutottak. Vasárnap a ZTE FC úgy nyert 2-0-ra, hogy volt félsz is a csapatukért  szorítókban, de hiába Zoran Lesjak eltiltása, vagy éppen  Kálnoki-Kis Dávid koronavírus-fertőzése, a két alapember hiányát és menet közben Bobál Dávid  kiesését is elbírta a csapat. Bobál keze  újra eltörött és úgy tudjuk, már az újbóli műtéten is  túl van. 

 

Tajti Mátyás, az egerszegiek középpályása  egyike azoknak, akik hetek óta  remek "háttérmunkát" végeznek, Meglehet, nem  ez a futball látványosabb része, mégis döntő abban, hogy egy csapat eredményesen szerepeljen.   Azt kérdeztük tőle, hogy  mi a titkuk, hiszen kieshet bárki,   pótolni tudják. A ZTE  pedig  most már a negyedik meccsén  vívja meg a tavasszal úgy, hogy nem kapott gólt. 

 

-Titok, az nincs - nevette el magát  Tajti Mátyás, amikor a kérdést feltettük neki, és gyorsan el is magyarázta  mire gondol. -  Szerintem inkább arról van  szó, hogy beletettük a munkát  az eddigiekbe és ez kezd kifizetődni. Csapatként egységesen  vagyunk,  azzal együtt, hogy kellenek  azért az egyéni   jó teljesítmények is. 

 

Itt álljunk is meg.  Nem mindenki kerül - úgymond - reflektorfénybe a pályára lépők közül, mindenesetre beszédes volt, amikor - taktikai jelleggel - például lecserélte Waltner Róbert. Azonnal üdvözölte őt a vezetőedző és persze  fordítva. 

 

-Természetesen érzem a bizalmat, ez fontos - jegyezte meg a középpályás. - Akik a gólokat lövik,  nyilvánvaló, hogy őket jegyzik meg elsősorban a szurkolók és mindenki. De ehhez az is kell, hogy mások elvégezzék azt a munkát, amivel ezt elő tudjuk segíteni. Ez is a játék része. 

 

A hiányzókról és a helyettesekről  szintén elmondta  véleményét Tajti Mátyás. A mérkőzésen Huszti András  lőtte az első gólt, aki hátvéd és  a szezon során alig jutott  szóhoz (igaz, sérülés és betegség is akadályozta ebben), továbbá Mocsi Attila első meccsét játszotta a ZTE színeiben. 

 

-Én ezen a meccsen  azt éreztem, hogy kézben tarjuk a dolgokat - mondta. - Ha kellett mi segítettünk a hátul lévőknek, ha pedig  nekik kellett, akkor ők minket. Nem éreztem, hogy annyira megremegtünk volna attól,  hogy mondjuk Lesjak és Kálnoki-Kis  nincs a pályán. Akik a helyükre léptek, ők valóban kevesebbet szerepeltek a tétmeccseken, de azért naponta együtt készülünk,  ők is velünk vannak, szóval  ők is a csapatunk tagjai. Jól jött a siker, ez kétségtelen. Tudom, hogy a 12 csapatos bajnokság mennyire  kiélezett tud lenni, de azt gondolom, hogy az első hat  helyezést  most már   megcélozhatjuk. Miközben  továbbra is még nagyon  figyelnünk kell valamennyi mérkőzésre, hiszen egyik sem lesz  könnyű a folytatásban sem. 

 

A ZTE FC  szombaton a Mezőkövesd vendége lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában