Nem dőlhetnek hátra

2022.03.11. 20:00

A ZTE FC a Fehérvár után legyőzné a Mezőkövesdet is

Még két fordulót rendeznek a labdarúgó NB I.-ben a tavasz első felében, hiszen azt követően szünet következik a válogatott soron következő mérkőzései miatt. A ZTE FC együttese szombaton a Mezőkövesd vendége lesz, majd a jövő héten a Puskás FC-t fogadja.

Kerkai Attila

A tavaly novemberi ZTE–Mezőkövesd meccsen (1-1) Bobál Dávid szereli Marin Jurinát

Forrás: Katona Tibor/Zalai Hírlap/Archív

Természetesen  a kék-fehérek  egyelőre a csak a kövesdi kiruccanásra összpontosítanak, ami nem lesz  egyébként olyan könnyed kirándulás,  viszont mindenképpen ismerősökkel  is találkozhatnak... Babati Benjamin a télen szerződött  Mezőkövesdre, előtte húsz évig csak a ZTE-ben futballozott,  de Kocsis Gergő is játszott a ZTE-ben, aki a 2019-es feljutásban  szintén nagy szerepet vállalt. 

 

A ZTE FC az ötödik,  köszönhetően annak  (is), hogy  szép sikert aratott múlt vasárnap a Fehérvár FC ellen. Ahogy mondani szoktál, sínen van a csapatuk... 

 

-Én a múltkori sikert  bravúrként könyvelem el, függetlenül attól, hogy a fehérváriak milyen szériában vannak, hiszen egy erős kerettel rendelkező csapat -  szögezte le Waltner Róbert, a ZTE FC  vezetőedzője, amikor az újabb mérkőzéssel kapcsolatban kerestük. - Mindig nagy fegyvertény legyőzni őket, amire  hazai pályán 14 évet várt a csapat. Akkor  szintén 2-0-ra nyertünk, és a Csank János vezette csapatban én lőttem a második találatot. Jó helyzetben vagyunk, de nem mondanám, hogy megnyugodtunk. Inkább úgy fogalmazok: jó hangulatban telnek  az edzések és arra hívtam fel a figyelmet most is, hogy megnyugodni nem szabad.  Egy új meccs jön, ebből kell kihozni a legtöbbet. 

 

Azért a hangulatot biztos árnyalja Bobál Dávid  kiesése. Mennyire okoz ez gondot? 

 

-Nagyon sajnálom Dudit, remekül  dolgozott,  jól is játszott addig, amíg a keze nem sérült meg ismét. A  műtéten túl van, de  most úgy néz ki, hogy erre a szezonra már  elvesztettük őt. A helyére érkező Mocsi Attila jól szállt be a játékba és  még több lehetőséghez juthat. 

 

-A tavasz  eddig kifejezetten jól alakul csapatának. Tudom, hogy kérdezték már, de mi az, ami összeállt? 

 

- Erre azt tudom mondani, hogy  munka és fegyelem. A srácok partnerek ebben, keményen dolgoznak, amit kérünk tőlük, azt megteszik. Azt gondolom, hogy a tulajdonos részéről  nagyon jó döntés volt, hogy már most, illetve a télen  hosszabbított  a kulcsjátékosokkal. Így  nincs bizonytalanság,  mindenki a munkára összepontosíthat. 

 

- Térjünk rá a szombati mérkőzésre. Készülnek mondjuk arra, hogy Babati Benjamint miként semlegesítsék, hiszen  ha valaki, akkor ő igazán ismerheti a csapatot... 

 

-Ez is benne van, de inkább a Mezőkövesd csapatára készülünk. Ahogy mindig, most is a győzelem az elsődleges célunk. Bízunk benne, hogy  szombaton is  örülhetünk majd. A hangulaton pedig  csak javított, hogy a tulajdonosunk egy nagyvonalú ajándékkal is meglepte a csapatot a Fehérvár legyőzése után. 

 

Nos, nem nehéz kitalálni, hogy a szép siker után mi lehetett az a bizonyos  szép ajándék, amivel a csapat  menetelését elismerték. Eltiltott nincs a ZTE FC együtteséből,  Zoran Lesjak visszatérhet a pályára, aki legutóbb öt sárga lapja miatt hiányzott, hacsak a szakvezető nem dönt úgy, hogy a győztes csapaton nem változtat... 

 

A régi ismerősöknél maradva. Supka Attila, a kövesdiek vezetőedzője is volt  a ZTE FC szakvezetője, aki történetesen a 2008-2009-es szezon első felében Waltner Róbert edzője volt.

 

A  Mezőkövesd jelenleg ott van a vonal felett, de mindössze két pontra a Gyirmót előtt. nem kérdés, hogy a kövesdiek számára is mennyire fontos lesz ez az összecsapás. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában