UEFA Youth League

2022.03.15. 18:03

A pakodi származású Senkó Zsomborral a kapujában jutott tovább a Juventus az ifi BL-ben

Kedden délután a Juventus U19-es csapata a Liverpool fiataljait fogadta az az ifjúsági Bajnokok Ligája (UEFA Youth League) negyeddöntőjében. A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dőlt el, az olaszok 2–0-s győzelemmel jutottak az elődöntőbe.

zaol.hu

Forrás: Juventus FC Youth / Twitter

A torinóiak kapuját ezúttal is Senkó Zsombor védte, aki az AZ Alkmaar elleni nyolcaddöntő hőse lett, miután a 11-es párbajban büntetőt hárított, ezzel továbbjuttatva csapatát.

 

A magyar kapusnak az első 45 percben nem akadt sok dolga, az angoloknak kevés lehetősége adódott a hazai kapu előtt. A félidő hajrájában egy távoli lövést kellett hárítania Senkónak, azonban a középre tartó labdát magabiztosan fogta. Az első játékrészben inkább a Juventus irányította a játékot, több lehetősége is adódott, de gól nem született.

 

A második félidő elején beszorult az olasz gárda, de Senkónak továbbra sem kellett hárítania, a liverpooli próbálkozások nem találtak kaput. A játékrész közepén előbb Fabio Miretti, majd Ange Josue Chibozo is betalált, eldöntve a találkozót. A Juventus végül 2–0-ra nyert, Senkó Zsombor pedig az AZ Alkmaar után a Liverpool ellen sem kapott gólt.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában