Több mint háromszáz versenyző

2022.02.17. 18:10

Zalai érmek az ifjúsági cselgáncs országos bajnokságon

A Győrben megrendezett ifjúsági korosztályú cselgáncs magyar bajnokságon a zalai klubok képviselői is kivették részüket az éremosztásnál, hiszen Egerszegre és Kanizsára is jutott a dobogós helyezésekből.

Kerkai Attila

Ódor Noel és Mátéffy Gábor

Forrás: Zalai Hírlap

A Győrben rendezett judo országos bajnokságon közel nyolcvan egyesület több mint háromszáz versenyzője küzdött a minél jobb helyezésekért és persze az érmekért. 


A Zalaegerszegi Judo SE négy fővel képviselte magát, közülük ketten állhattak dobogóra. Mátéffy Gábor a 66 kg-os súlycsoportban ezüstérmet szerzett, Ódor Noel pedig a 46 kg-osok mezőnyében állhatott fel a dobogó harmadik fokára a megszerzett bronzzal. Két 7. helyezettje is lett a ZJSE-nek, Török Botond (46 kg) és Volner Fanni (52 kg) személyében. Külön öröm az egerszegiek számára, hogy Mátéffy Gábor bekerült az ifjúsági válogatott keretébe, és a tavasz folyamán nemzetközi válogatóversenyeken vívhatja ki a korosztályos világversenyeken való indulás jogát. Ódor Noel pályafutásának hetedik magyar bajnoki érmét szerezte meg. Edzők: Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Korpos Judith, Márton Tibor. 


A Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa csapata is eredményesen szerepelt Győrben. A leányok 70 kg-os súlycsoportjában Garai Emese bronzérmet vihetett haza, Pirbus-Gróf Nóra (40 kg) az 5., Mércz Sámuel ( 42 kg) pedig a hetedik helyen végzett a kanizsaiak csapatából. Edzők: Horváth Edina és Hóbár Péter. 

Garai Emese
Forrás: Zalai Hírlap

Az NTE 1866 gárdája egy pontszerző helyezést ért el a győri viadalon: Nagy Adrián a +90 kg-osok mezőnyében a hetedik helyen zárt. Edző: Mester Marcell. 


Az országos bajnokság előtt, szintén Győrben rendezték meg a judósok országos rangsorversenyét, amely az ob-hoz hasonlóan válogató volt a korosztályos viadalokra. A Zalaegerszegi Judo SE két fiatalja már ekkor is jól teljesített, hiszen Mátéffy Gábor (66 kg) az első helyezést szerezte meg, Ódor Noel (46 kg) pedig bronzérmes lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában