Frissen Zalából

2022.02.21. 07:00

Zalaegerszegre látogatott az Országos Gaming Expo

Sejtelmes félhomály, villódzó képernyők sokasága, számítógépek zaja fogadta az érdeklődőket szombaton a városi sportcsarnokban, ahová az Országos Gaming Expo (OGEX 2022) látogatott el.

Arany Gábor

Száznál több eszközzel, játékhellyel várták az érdeklődőket szombaton az Országos Gaming Expón

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A program igazgatója, Csanda Gergely érdeklődésünkre elmondta, ez az első olyan gaming-rendezvénysorozat, ami két hónap alatt bejárja az országot és felkeresi az összes megyeszékhelyt, a második állomás volt Zalaegerszeg. A Magyar Turisztikai Ügynökség által támogatott és az Egymillióan a Magyar E-sportért Egyesület szervezésében zajló a gaming-road­show lehetőséget biztosít a különböző videójátékok, társasjátékok kipróbálására, a videójátékos kompetenciák felmérésére, valamint a repertoárba beletartoznak a fizikai aktivitást igénylő játékok is. 


Emellett a program a FIFA22 országos e-sportverseny része is, mert a városi döntőket ezen rendezik, mégpedig a Magyar E-sport Szövetség előírásai alapján. 


A menü összeállításakor gondoltak az idősebb korosztályra és a retrókedvelőkre, az ősidők játékait is ki lehetett próbálni Commodore, Atari, SEGA számítógépeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában