Kiscsoportos oktatás

2022.02.05. 07:00

Indul az Úszó nemzet program Keszthelyen

A város is része lett az Úszó nemzet programnak (ÚNP), amelyhez Keszthely térségéből 450 nagycsoportos és elsős gyermek csatlakozhat.

Péter B. Árpád

A gyerekek magabiztos úszástudást szerezhetnek a program révén

Forrás: Magyar Úszó Szövetség

Csótár András, az emberi erőforrások bizottságának elnöke a tegnapi tájékoztatóján kiemelte: az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a sport­oktatás támogatására, a sport és az egészséges életmód feltételeinek biztosítására, ezért nagy öröm, hogy a város is benne lehet az Úszó nemzet programban, amely a napokban indult 20 városban. Keszthelyen ez az önkormányzat és a Magyar Úszó Szövetség együttműködésének köszönhető, mondta a politikus.


Csótár András hozzátette, mintegy 450 nagycsoportos és elsős gyerek csatlakozhat Keszthelyről és térségéből az ingyenes programhoz. 


– Az elsők között kezdődhet meg nálunk a tanrendbe illesztett úszásoktatás, évi 36 uszodában töltött tanórával – tudatta a bizottsági elnök. – A cél, hogy minden magyar fiatal biztosan mozogjon a mélyvízben, s legalább 100 métert megállás nélkül tudjon úszni. A szintvizsgák teljesítésével három úszásnemben, továbbá fejesugrásban és vízi mentésben szerezhetnek mélyebb ismereteket a gyerekek. 


Csótár András elmondta, a kiscsoportos oktatásnak köszönhetően minden ifjú biztos tudással rendelkezik majd a harmadik év végére. Leszögezte: fontos az is, hogy az aktív életmódot már egészen fiatal korban pozitív példaként állítsák a felnövekvő generáció elé. Az érdeklődők az ÚNP helyi koordinátorát, Szántó Katát, illetve Sebestyén Gábor oktatásszervezőt kereshetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában