Marad hazai vizeken

2022.02.02. 20:00

Amerikából érkezik új edző a nagykanizsai Kurucz Levente mellé

Az elmúlt év igazán jól sikerült a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub számára: tagjai világ- és Európa-bajnokságokon is érmeket szereztek, nemrég pedig egyiküket, Kurucz Leventét is díjazta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2021 legjobbjai közt.

Kühne László

Kurucz Levente továbbra is a kanizsai Csónakázó-tavon végzi majd az edzéseket

Forrás: Szekeres Péter / Zalai Hírlap

Kurucz Levente a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon (három arany), majd a világbajnokságon (két ezüst, egy bronz) is ostromolta a dobogót, nem véletlenül választották tehát 2021 legjobb utánpótlás férfi versenyzőjének. 


A sportág berkeiben úgy tartják, tehetségét maximálisan alátámasztják az elért sikerek. Kurucz Levente pedig – mint mondta – számított is az elismerésre, hiszen az idén 19 éves kajakos eredménysora egészen parádés. 


– Számít minden ilyenfajta elismerés, mivel egyfajta visszajelzést ad, hogy jól dolgozom, jól dolgozunk – mondta Kurucz Levente. 


Az elmúlt heteket-hónapokat viszint egy tragikus esemény árnyékolta be: edzője és felfedezője, Sári Nándor decemberi halála benne is átértékelt sok mindent. Talán ezért is jött jól, hogy az itteni közegből egy időre kiszakadhatott az elmúlt időszakban. 


– Nemrég egy hónapot Hawaii-on tölthettem edzőtáborban, ahol Szádovszki Zsolt keze alatt dolgozhattam. Főleg alapozó jellegű munkával telt ez az idő, s most az itthoni erőnléti edzéseket is egy erre specializálódott szakemberrel, Zala Györggyel végzem. 


Levente esetében pedig fontos kérdés az is, hogy miként alakul a felkészülése, pályafutása a következőkben. 


– Szádovszki Zsolttal – akinek az amerikai Nevin Harrison személyében női kenu egyes 200 méteren olimpiai bajnok tanítványa is volt már a múlt évben – abban maradtunk, hogy a további közös munka érdekében hazaköltözik – mesélte az ifjú kanizsai sportember. – Február végétől indulhat ez a munka. Mivel ebben a formában vállalta a további felkészítésem, ez azt is jelenti, hogy maradok, maradhatok a nagykanizsai egyesület kötelékében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában