Három csapattal

2022.02.02. 19:10

A Zalaegerszegi Vívó Egylet fiatal vívói is részt vettek a kadett tőrbajnokságon

A fővárosi Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a kadett tőrözők országos bajnokságát, melyen a Zalaegerszegi Vívó Egylet fiataljai három csapattal is szerepeltek.

Kerkai Attila

Forrás: ZVE

A ZVE-t négy leány és nyolc fiú képviselte a korosztály magyar bajnokságán, és az egerszegiek között többen is még csak a fiatalabb évjáratokhoz tartoznak. A ZVE leány tőrözői közül a még csak újonc korosztályú Simon Borbála érte el a legjobb helyezést, aki a 17. helyen végzett. A fiúk egyéni küzdelmében Bagosi Bendegúz járt a legközelebb a nyolcas döntőhöz, aki végül a 13. helyen zárt, míg Szabó Bálint (serdülő) 19., Benedek Csongor pedig 23. lett. 

Forrás: ZVE

Az ob másnapján a csapatok küzdelmét rendezték meg ugyenezen a helyszínen. A ZVE leányegyüttese (Antal Katalin, Iván Vanda Fruzsina, Simon Borbála, Tóth Abigél) a Belvárosi Vívó SE-t 45:37 arányban, majd a Halásztelki BIKE II. csapatát 45:43-ra legyőzve a 7. helyen végzett. A fiúknál a ZVE két csapattal vett részt. A ZVE I. (Bagosi Bendegúz, Benedek Csongor, Szabó Bálint, Szabó Bence) a legjobb 8 közé kerülésért a TUS csapatától minimális, 44:45 arányú vereséget szenvedett, majd a BHSE II. és a Szegedi TE legyőzésével a 9. helyen zárt. A ZVE II. (Csatlós Gellért, Hathalmi Marcell, Nika Balázs, Szemes Áron) a 13. helyen végzett. 


Az egerszegi csapatokat Fekete Gábor vezetőedző, valamint Pataki Zoltán, Simon Kristóf és Rosta Richárd edzők készítették fel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában