A legjobb csapat ellen

2022.01.28. 21:00

ZTE KK: A Falco KC otthonában egy pillanatra sem lankadhat a figyelem

A januárban lejátszott négy mérkőzéséből hármat megnyert a Zalakerámia-ZTE KK NB I. A csoportos férfi kosárlabdacsapata, ám a 20. fordulóban éppenséggel nem a zalaiaknak áll a zászló. A kék-fehérek szombaton (18.00) a bajnoki címvédő és ligaelső Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely vendégei.

Kerkai Attila

A két csapat októberi, egerszegi találkozójának egyik pillanata. A labdával Horti Bálint (ZTE KK), mellette Keller Ákos. Pár hónapja csak a hosszabbítás döntött, és egypontos Falco-siker született

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A párosítás maga jól hangzik (és az is), csakhogy jelenleg a két csapatot a lehető legnagyobb különbség választja el egymástól. Az első fogadja az utolsót, ami nem hangzik túl jól, de senki sem verhetetlen. Mindenesetre Emir Mutapcic csapata, a Zalakerámia-ZTE KK ezen a találkozón tényleg bármiféle teher nélkül léphet pályára, ugyanis semmi, de semmi veszítenivalója nincs. 

 

A Falco KC a hét elején Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett szűk vereséget a Tenerife együttesétől. A szombathelyiek erejét mutatja, hogy a spanyol bajnokság egyik meghatározó együttese ellen úgy tudtak szoros eredményt elérni (73-79), hogy Perl Zoltán, Váradi Benedek és Kovács Benedek is hiányzott tőlük. Szombaton várhatóan ők is visszatérnek Milos Konakov együttesébe. 

 

Emir Mutapcic, a ZTE KK vezetőedzője is tisztában van vele, hogy csapata számára ki lesz az ellenfél: 

 

– A legjobb magyar csapat otthonában lépünk holnap pályára. A Falco évek óta kiemelkedően játszik, idén pedig a Bajnokok Ligájában is továbbjutottak a csoportjukból. Rendkívül nehéz mérkőzés lesz számunkra, hiszen a Falco egy nagyon fizikális és magas szerkezetű csapat. Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor már a mérkőzés kezdetétől fel kell vennünk a versenyt és küzdenünk kell velük. Megpróbáljuk a saját játékunkat játszani, szeretnénk kontrollálni a mérkőzés ritmusát, ami nem lesz egyszerű, de bízom a csapatban és remélem, hogy egy jó mérkőzést fogunk játszani. 

 

A ZTE NKK Amatőr NB I.-es női kosarasai csütörtökön fontos mérkőzést nyertek meg a FTSE-MTK ellen hazai pályán, szombaton (18.00) pedig ismét idehaza szerepelnek. A Baja elleni meccs talán nem lesz ennyire szoros Czukor Bence csapatának, s igazából kötelező győzelemnek kellene következnie. 

 

– Óriási gratuláció a lányoknak, mert hatalmasat küzdöttek, s aki kilátogatott erre a mérkőzésre, az láthatta is ezt. Nem voltunk könnyű helyzetben, ez látszott az elején a játékunkon, hiszen több mint két hete az edzéseken sem tudtunk öt-öt ellen játszani, erre egyből egy éles mérkőzés volt az első lehetőségünk. Ebből adódóan több hibával kezdtünk, és tudjuk, hogy ellenfelünknek is sok hiányzója volt. Megbeszéljük a tanulságokat, hibákat, és már a Bajára koncentrálunk – mondta el az újabb fellépés előtt Czukor Bence. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában