Labdarúgás

2022.01.15. 15:04

ZTE-döntetlen a Honvéd otthonában

Szombaton a Bp. Honvéd vendégeként lépett pályára a ZTE FC NB I-es labdarúgó csapata felkészülési mérkőzésen.

Kerkai Attila

Emir Halilovic, a ZTE középpályása indít a Honvéd elleni találkozón. Fotó: Földi Imre/Nemzeti Sport

Bp. Honvéd - ZTE FC 0-0 

 

Budapest, Magyar Futball Akadémia, zárt kapuk mellett. Jv.: Andó-Szabó. 

 

ZTE FC: Gyurján (Köcse) - Lesjak, Serafimov (Bobál D.), Kálnoki-Kis (Sebestyén), Bedi -  Halilovic (Fehér B.), Sankovic -   Meshack (Papp L:), Tajti, Grezda (Gergényi)  - Szalay (Zsóri). Vezetőedző: Waltner Róbert. 

 

Gyönyörű napos idő és nem túl hideg fogadta mindkét csapatot,  látszólag egy gondtalan januári szombat kora délután képe bontakozhatott volna ki, csakhogy... Mindkét csapat elég sok gonddal küzd ezekben a hetekben és napokban, hiszen alaposan megtizedelte kereteket a betegség és a sérülések.  A ZTE FC  együttesével hasonló okok miatt nem utazott a fővárosba Demjén Patrik, Zimonyi Dávid, Daniel Milovanovikj és Josip Spoljaric, de nem csak Waltner Róbertnek okozott ez gondot, hanem a másik oldalon Horváth Ferenc is sok játékosát nélkülözte. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, talán  veszélyesebb helyzete a Honvédnak volt (Balogh N. szépen cselezett, de nem tudta befejezni a akciót), a másik oldalon Tajti két szabadrúgása  okozott izgalmat, no és egy tizenegyes gyanús helyzet, amikor Lesjak  került a földre, de a játékvezető dönt, ő pedig úgy látta, hogy  nem ért büntetőt az eset. A zalaiaknál egy kényszerű csere is történt, hiszen Serafimov egy támadásnál a combját fájlalta, így  nem kockáztatott a szakvezetés és  Bobált küldte fel a helyére. 

 

Tömeges csere   - érthető okokból - nem jöhetett a második félidőre, a ZTE-ben Gergényi és  Zsóri volt csupán az új pályára lépő. Később persze érkeztek további új játékosok is a csapatba. Amíg a pályán volt sok gondot okozott a Honvéd védelmének Meshack, aki jól keverte meg a jobb oldalt és  ezekből ígéretes beadások is születtek, de a kapuba nem sikerült betalálni. A Honvéd később  fokozatosan  cserélte le a kezdőcsapatát és  fiatalok érkeztek a pályára. A ZTE  fölényben játszott, de gól nem született. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában