Szoros csata az éllovas ellen

2022.01.18. 20:55

Vereséggel folytatta az NB II.-es szezont a ZTE mindkét röplabdacsapata

Közel egy hónap szünet után folytatódott a küzdelem a férfi és a női röplabda NB II.- ben is. A ZTE RK mindkét együttese az Ostoros-csarnokban kezdte az új évet – sajnos egyaránt vereséggel.

Jóna István

A zetés Légrádi Ádám üt el a pécsi sánc tagjai között Fotó: Jóna István

ZTE RK-PTE PEAC 2:3 (-19, 23, 22, -13,-13) Férfi mérkőzés. Jv.: Szabó, Selega.

 

ZTE RK: Horváth R., Németh B., Cieloszyk, Németh P., Légrádi, Koós. Csere: Major, Markó A. Edző: Markó Gábor.

 

A betegségek és sérülések által hátráltatott ZTE a listavezető pécsiek elleni meccs első játszmájában rengeteget hibázott. A folytatásban feljavult a hazaiak játéka és több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően sikerült egyenlíteniük. A harmadik felvonás is kiegyenlített játékot hozott, felváltva vezettek a csapatok, de a játszma végét ezúttal is a ZTE bírta jobban, és így megfordították az állást. A negyedik játszmában túlságosan megnyugodtak a fiúk és hamar 10 pontos hátrányba kerültek, majd könynyedén egyenlített PEAC. A döntő 5. játszmában mindkét csapat a végső tartalékait mozgósította. Térfélcseréig a ZTE vezetett (8-6), a folytatásban viszont beleerősített a Pécs, és megérdemelten nyert.

 

Markó Gábor: "A pályán haltunk meg! Gratulálok a PEAC-nak, úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk. Mondom ezt annak ellenére, hogy ezer sebből vérzünk. A fiúk kiadtak magukból mindent, többen sérülés mellett is vállalták a játékot. Ha ezen az úton maradunk, akkor még sok szép sikert érhetünk el a szezonban."

 

ZTE RK- Veszprém Volley 0:3 (-10, -11, -9) Női mérkőzés. Jv.: Veress, Sipos.

 

ZTE RK: Radóczi, Salzmann, Samu, Horváth A., Sandó, Penzer. Csere: Bedő-Tálos. Edző: Tomanóczy Tibor.

 

Mindkét csapatban sok volt a beteg, így foghíjas összeállításban léptek pályára a felek. A vendégek végig kézben tartották az összecsapást, és többek közt jó háló előtti játékuknak köszönhetően nagyon magabiztosan nyerték meg a találkozót. A hazaiak többször is hosszú labdamenetekre késztették ellenfelüket, és időnként szereztek remek pontokat, de ez kevésnek bizonyult még a szettgyőzelemhez is.

 

Tomanóczy Tibor: "Nagyon jó kis mérkőzést játszottunk. A lányok remekül küzdöttek, mindent megtettek azért, hogy minél szorosabb találkozó alakuljon ki. Dicséretet érdemelnek."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!