Olimpiai arany egyesben?

2022.01.22. 12:30

Valóra váltaná néhai nevelőedzője, Sári Nándor álmát a kanizsai Kurucz Levente

Nehéz időszakon megy keresztül Kurucz Levente. A 18 éves kajakos szenzációs teljesítménnyel robbant be 2021-ben a nemzetközi mezőnybe, az ifjúsági Európa-bajnokságon mindhárom egyes számban aranyérmes lett és a világbajnokságon is dobogóra állhatott. Edzője, Sári Nándor decemberi halála nagyon megrázta, de igyekszik az Arany Érdemérmes szakember emlékéhez méltó módon folytatni pályafutását.

kajakkenusport.hu

Kurucz Levente és Sári Nándor

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

„Nándi bácsi szerettette meg velem a kajakozást, sok jó közös élményünk volt. – emlékezett vissza Kurucz Levente néhai edzőjére, Sári Nándorra, aki december közepén hunyt el. - Hatalmas űrt kell betölteni utána, a kajakozás volt az élete. Ő tanított nekem mindent, az edzés szent volt és sérthetetlen. Halála váratlanul érintett, még a kórházba kerülése előtt beszéltünk utoljára, miután hazajöttünk a sevilla-i edzőtáborból a Párizs-kerettel. Csak a szépre emlékszek, és nagyon hálás vagyok neki.” - olvasható a Magyar Kajak-Kenu Szövetség cikkében. 

„Nagyon örültem az elismerésnek, úgy érzem rászolgáltam a tavalyi eredményeim alapján. Sikerült túlteljesítenem az elvárásaimat. Legszívesebben az Európa-bajnokságra gondolok vissza, mert utána megjelent egy cikk arról, hogy

történelmet írtam, mivel korábban még senkinek sem sikerült mindhárom egyes számot megnyernie.”

„Hawaii-n voltam egy hónapot Szádovszki Zsoltnál. Főleg alapozó jellegű edzésmunkát végeztünk, de napi egyszer eveztem is. Hamar megtaláltuk az összhangot és úgy néz ki, hogy február végére hazajön és vele folytatom a felkészülést. Egyébként volt egy surfski verseny is, ahol sok mindenkit megismertem, ráadásul az egyik amerikai válogatott sráccal párosban megnyertünk egy 15 kilométeres viadalt. Szigeteket kellett kerülgetnünk elég nagy hullámokon, de nagyon élveztem.”

A 18 éves kajakos számára fontos szempont, hogy nagykanizsai színekben folytathassa a pályafutását, hiszen idén fog érettségizni. Számviteli főiskolára szeretne járni, angolból és informatikából pedig már előrehozott érettségit is tett. Karrierjében is mérföldkőhöz érkezett, hiszen ezt a szezont már az U23-asok között kezdi meg.

„Az ezer egyes lesz a fő számom a jövőben, azt nem szeretném elengedni, de kipróbálnám magam párosban vagy négyesben is. A párizsi olimpiára is leginkább egy csapathajóban lenne esélyem kijutni, szívesen szereznék rutint benne. Az idei célom, hogy elindulhassak a szegedi U23-as világbajnokságon. Biztos fantasztikus hangulat lesz, remélem megadatik a lehetőség, hogy engem is ott bíztathassanak.” 

Van azonban egy ennél még kicsit távolabbi, ám annál meghatóbb célkitűzése is.

„Nándi bácsi szerette volna, ha egyesben is nyer egy tanítványa olimpiát. Szeretném teljesíteni ezt a vágyát, ezzel is köszönetet mondva mindazért, amit értem tett.”

– zárta Kurucz Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában