Nagykorú a kapcsolat

2022.01.20. 20:00

Továbbra is Zalaszám-ZAC néven viszik a város jó hírét

Sem tavaly, sem az idén nem kerülhetett sor egy már hagyományos év eleji eseményre, amikor a Zalaegerszegi Atlétikai Club és a Zalaszám Kft. megújítja névhasználói szerződését. A lényeg azonban, hogy a megállapodás – ha ünnepélyes keretek nélkül is, de – megtörtént, 2022-ben immár 18. alkalommal.

Kerkai Attila

Fiatalok oktatásával, nevelésével sokaknak igyekeznek örömet szerezni Fotó: archív/Katona Tibor

Fotó: © Katona Tibor

Vagyis az egerszegi atléták továbbra is Zalaszám-ZAC néven szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken. Az eseményhez kapcsolódó online tájékoztatót dr. Szász Péter, a Zalaszám Kft. ügyvezető igazgatója ezekkel a szavakkal "indította el":

 

- Harminc év jegyben járás és tizenhét év házasság után a hivatalos kapcsolatunk immár nagykorú lett. Ez idő alatt az atlétika, a sportok királynője hozta cégünk elvárásait: olimpikonokat, világversenyek résztvevőit nevelte ki, s több ezer zalaegerszegi polgár családjaival tett jót nevelő és oktató tevékenységével. Ahogy emlékszem, Szakály Pisti már az 1980-as évek végén, még a ZTE szakosztály-vezetőjeként megkeresett egy diákolimpia támogatása kapcsán, vagyis kapcsolatunk jó 35 évre nyúlik vissza. Kérésünk nem más, mint eddig: minél több zalaegerszegi fiatal bevonása a sportba, a klub életébe.

 

Szakály István, a Zalaszám- ZAC elnöke háláját fejezte ki dr. Szász Péter nagyvonalúságáért és bizalmáért. Ahogy fogalmazott: voltak kiugróan jó és közepes éveik is.

 

- Névadónk végig, megingathatatlanul kiállt mellettünk, évről évre éreztük a bizalmat és élveztük a támogatás adta előnyöket - fogalmazott Szakály István. - Próbáltuk egyetemista sportolóinkat megtartani, de másik városba költözve elveszett a köldökzsinór adta táperő. Aztán próbálkoztunk profi atlétánk megtartásával, de az általa kért összeget a Zalaszám, a város és az itteni vállalkozók sem tartották reálisnak. Úgyhogy marad az eredeti cél: olyan klubélet kialakítása, ahol jól érzi magát a fiatal, és szakképzett tanár-edzők irányításával jó néhányan továbbra is bajnokok és válogatott sportolók lesznek. A Zalaszám Kft. támogatásával ezeket a célokat biztosan elérjük, és évente két-háromszáz fiatal sportol egyesületünk kötelékében.

 

A Zalaszám-ZAC már készül a fedett pályás nyitányra, bár a járvány továbbra is okoz zökkenőket. Az első versenyt a jövő hétvégén rendezik meg az egerszegi futófolyosón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában