Kosárlabda

2022.01.15. 19:55

Sima ZTE KK-vereség a Tisza-partján

A férfi kosárlabda NB I A-csoport 18. fordulójában a Zalakerámia-ZTE KK együttese a Szeged vendége volt. Az egerszetgiek két győztes mérkőzés után érkeztek a Tisza-partjára azonban nélkülözniük kellett a legutóbbi két találkozó legjobbját Jordan Barnettet, és sima vereséget szenvedtek.

Kerkai Attila

Derrick Wilson (fehérben) 16 ponttal segítette együttesét Fotó: Katona Tibor

Naturtex-SZTE Szedeák- Zalakerámia-ZTE KK  93-75 (28-16, 26-20, 22-19, 17-20)

Szeged, 300 néző. Jv.: Földházi, Frányó, Szilágyi. 

Szeged: Persons 22/6 , Szatmári, Cook 17/9, Bognár K. 10/3, Alston 21/3. Csere:  Filipovics 4, Polányi, Hunt 2, Balogh S. 1, Keller I. 13/9, Kerpel-Fronius B. 2, Mayer A. 1. Vezetőedző: Simándi Árpád. 

 

 

ZTE KK: Wilson 16/6, Parks 10/3, Csuti, Holton 11, Horti 7. Csere: Takács M. 3/3, DeCosey 17/9, Németh Á.  5/3, Révész 6. Vezetőedző: Emir Mutapcic. 

 

 

A  Tisza-parti városba  is elkísérte csapatukat egy maroknyi ZTE-drukker, hiszen a jó sorozat folytatását  remélték, bár az előjelek  valóban nem voltak  túl kedvezők. Jordan Barnett hiánya nagy érvágást jelentett, mellette Polster Attila is betegség miatt hiányzott. Hazai pályán eleve a jobb helyzetben lévő szegediek voltak  az esélyesebbek, de készültek is a zalaiak. A Persons-Cook-Alston hármas mellett ott volt még a magyar Bognár Kristóf is,  és a meccs eleje nem is indult rosszul - zalai szempontból. Vezetett a ZTE KK (10-11), de jött egy hazai sorozat és máris időt  kellett kérnie Emir Mutapcicnak (16-11). A ZTE KK harcolt, de nem sok sikerrel, ugyanis  kezdett beindulni a szegedi  együttes. Pillanatok alatt 24-13 lett az állás, a ZTE KK nem tudott kidolgozott helyzeteket kialakítani és kissé szervezetlennek tűnt most ez a játék.  Nagyon sok pontot kaptak az egerszegiek, a különbség egyre nőtt (37-18), nem működött a zalaiak védekezése, így pedig nehéz volt. A Szeged őrizte kényelmes  előnyét (52-32),   és teljesen kézben tartotta a találkozót. 

 

 

A második félidő kérdése leginkább az volt, hogy a ZTE KK képes lesz-e  komolyabb ellenállást kifejteni, hiszen enélkül szemernyi esélyese  sem tűnt arra,  hogy a nagyon remélt meglepetés közelébe jusson.   A kérdésre  gyorsan  választ adott a játék, hiszen a Szeged  játszi könnyedén növelte előnyét (68-43), játékosai tiszta helyzetekből szerezték pontjaikat, vagy éppen Tayler Persons varázsolt  a gyűrűbe olyan helyzetből, ami miatt az egyik legjobb  Magyarországon játszó irányítónak  tartják. A negyedik negyedre nagyjából minden kérdés eldőlt, a szegedieknél minden játékos pályára került,  az egerszegieknél nem. Ami kissé furcsa, hiszen például a fiatal Simó Bence is ott ült a kispadon, aki az első tíz fordulóban  rendszeresen  játszott,  azóta viszont nem kap lehetőséget például  egy ilyen találkozón sem... A  ZTE KK kozmetikázott ugyan az eredményen, de ez már nem számított.  Nagyon sima vereséget szenvedett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!