Aranyév: a siker története

2022.01.18. 07:00

Könyv állít emléket a ZTE FC 2002-es labdarúgó bajnokcsapatának (videó)

Megelevenedik a 20 évvel ezelőtti egerszegi futballmúlt: játékos, klubvezető, szurkoló és persze újságíró is elmondja a ZTE FC bajnokcsapatával kapcsolatos emlékeit. Bóbics László az „Aranyév” című, közel 300 oldalas könyvvel állít emléket a 2002-es diadalnak.

Kerkai Attila

Végh Gábor, Bóbics László, Vigh László, Gecse Péter és dr. Gyimesi Endre a bemutatón

Fotó: Pezzetta Umberto

Éppen húsz éve, hogy a ZTE FC labdarúgócsapata magyar bajnoki címet szerzett, majd – ki ne emlékezne rá? – világhír lett egy győzelemből, amikor Bozsik Péter együttese idehaza megverte a Manchester Unitedet. Hétfőn a ZTE Aréna VIP-termébe nagyon sokan jöttek el az egykori hősök közül volt kollégánk könyvbemutatójára, aki a Zalai Hírlap sportújságírójaként tudósított erről az időszakról is. Ott volt Urbán Flórián, Waltner Róbert, Balogh Csaba, Kenesei Krisztián, Egressy Gábor, Molnár Balázs, Kocsárdi Gergely, Babati Ferenc, Liviu Bonchis és Nagy Lajos is. 

– Nagyon jó érzés, hogy ennyien megtiszteltetek bennünket – mondta Bóbics László, aki az „Aranyév” című könyvben nemcsak egy szezon eseményeit foglalja össze, de szót ejt az előzményekről, majd a történet a Manchester-verésben csúcsosodik ki. 

 

A szerző felidézte: az akkori elnök, Lang József és a menedzser Nagy Ferenc megálmodtak valamit, amit aztán meg is valósítottak. 

– Abban az időszakban nemcsak a legjobb csapat volt a miénk, hanem a legjobb szurkolótábor is – tette hozzá Bóbics László. – Úgy gondoltam, hogy legyen egy családias hangulatú kötet erről az időszakról, amiben minden főszereplő megszólal, a vezetőedzőtől a szertárosig és a pályamunkásig bezárólag. 

 

Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: Zalaegerszeg és a ZTE neve egybeforrt, de egész Zala megye csapata is volt az aranyérmes együttes. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere szerint is mindenki büszke lehet erre az időszakra. Az akkori polgármester, dr. Gyimesi Endre azt is kiemelte, hogy az építkezés már korábban megkezdődött. 

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa azt mondta: büszkék a klub dicső múltjára és azon dolgoznak, hogy hasonló legyen a jövője is. Reményét fejezte ki, hogy egyszer talán ismét eljön az a fajta összefogás, amiből húsz éve a siker is kijött. 

 

Kocsárdi Gergely, a bajnokcsapat kapitánya és Bozsik Péter vezetőedző is felidézte emlékeit. Utóbbi kiemelte: érződött már a kezdeteknél, hogy jó lesz a csapat, majd az is kiderült, hogy mindenki egy irányba húz, és ez volt a kulcs. 

 

A könyvet előjegyzés alapján (Joy Cafe, Alibi Pub) lehet megrendelni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában