3 csapattal az országos döntőre

2022.01.25. 20:36

Grundbirkózásban is erősek a tófejiek

Sikerrel vette az akadályt, így készülhet az országos diákolimpiai döntőre a tófeji Kincskereső Általános Iskola több csapata is.

Kerkai Attila

Az érmes zalai grundbirkózók, az elsők és másodikak az országos döntőre készülnek

Forrás: ZH

A grundbirkózó diákolimpia egyik országos elődöntőjét Szigetváron rendezték meg, ahol a tófeji Kincskereső Általános Iskola négy, míg a Nagykanizsai Piarista Iskola egy csapattal képviselte magát. A grundbirkózás a verseny birkózás úgynevezett „előkészítő” sportága, leegyszerűsített szabályokkal, ami sokat segít, hogy a fiatalok megszeressék és elsajátítsák az alapokat. A jelenleg is tartó pandémiás helyzetben tavaly elmaradt ez a fajta megmérettetés, így Szanati József, a tófejiek felkészítője kiemelte: egyáltalán már annak is örülhetnek, hogy egy év kihagyás után újra megrendezték az eseményt. 

Annak meg pláne örülhetnek például a tófejiek, hogy milyen sikeresen szerepeltek. A Kincskereső iskola II. korcsoportos fiú- (Koós Ferenc, Jenei Ákos, Pataki Ajtony, Lukács Levente, Batta Bence, Lestár Nimród, Orsós Richárd) és leánycsapata (Bertók Adél, Bertók Tímea, Mihalecz Médea, Tóth Regina, Tóth Csenge, Batta Jázmin, Káli Szandra) egyaránt aranyérmet szerzett, míg az I. korcsoportos lányok (Dömötör Lorena, Póczak Hanna, Fatér Gréta, Gáll Zsófia, Németh Zoé, Sárközi Izabella, Somogyi Virginia) ezüst-, az I. korcsoportos fiúk pedig bronzéremmel térhettek haza. A nagykanizsai Piarista iskola a II. korcsoportos fiúk között a harmadik helyen végzett. 

 

 

Minthogy az első és második helyezett csapatok továbbjutottak az országos döntőre, ez azt jelenti, hogy a tófeji iskola három csapattal is képviselteti magát az országos döntőben, amit a magyar birkózás új szentélyében, a tavaly átadott Kozma István Birkózó Akadémián rendeznek az ország 12 legjobb csapatának részvételével február 12-13-án. 

 

 

A kanizsaiakat Szatmári Zsolt edző, a tófejieket Szanati József testnevelő-edző készítette fel. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában