Nehezen, de összejött

2022.01.27. 20:24

Az utolsó negyedre vette át a vezetést a ZTE NKK

Korábbról elhalasztott mérkőzését pótolta csütörtökön este a ZTE NKK második vonalbeli női kosárlabda együttese, amely az élbolyhoz tartozó TFSE-MTK csapatát fogadta

ZH

Pap Regina, a ZTE NKK játékosa kimagaslott a mezőnyből. Itt éppen kosárra dobni készül a TFSE-MTK játékosai között

Forrás: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Pap Regina, a ZTE NKK játékosa kimagaslott a mezőnyből. Itt éppen kosárra dobni készül a TFSE-MTK játékosai között

Forras: Katona Tibor / Zalai Hírlap

ZTE NKK - TFSE-MTK (14-20, 15-9, ) 

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok,50 néző. Jv.: Kovács M., Antoni. 

ZTE NKK: Kovács, Frindt, Gorjanácz, Soós, Pap R.. Csere: Ács, Óházy, Szórád. Vezetőedző: Czukor Bence

A 11. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolt  a ZTE NKK  a TFSE MTK ellen, hiszen az eredeti időpontról  a fővárosiak kérték a halasztást. Egyik csapat sem kezdett túl acélosan, hiszen a 4. percben még csak 6-5-re állt a mérkőzés. Az MTK-nak sikerült ritmust váltania és a tavaly még a ZTE NKK-ban játszó Úr Boglárka hármasával kerültek előnybe. A hazaiak nehezen szőtték a támadásaikat, a gyűrű alatt nehezen tudták játékba hozni Pap Reginát. A negyed végére a különbség hatpontosra duzzadt (14-20). A második negyed elején még egy távolival tartották előnyüket a vendégek. A ZTE NKK szorított a védekezésén és felgyorsította a játékot, amibe sok hiba vegyült. A 16. percre Pap és Frindt kosaraival két pontra sikerült felzárkózniuk (21-23). A vendégek a negyed végéig tartották előnyüket, amikor Pap egyenlített (29-29). 

Mintha mi sem történt volna, kezdhették a felek a második húsz percet, de gyorsan növelte ismét előnyét a fővárosi együttes. A ZTE NKK továbbra is gyengén dobott, illetve a lehetőségekkel nem tudott élni. Frindt és Pap kosaraival - rajtuk kívül a csapatból egyedül Kovács ért el pontot a meccs ezen szakaszáig - tartotta magát az egerszegi csapat, Gorjanácz, aki általában húzóembernek számít, még a harmadik negyed elején is pont nélkül állt (34-37). A játék képe alapján egyébként a fővárosi alakulat igencsak "fogható" ellenfél lett volna, hiszen ők is bőven hibáztak. A harmadik negyed utolsó percében fordított a ZTE NKK (46-42), amely nem vesztett hirtelen jött lendületéből. Amikor végre Gorjanácz is betalált először, 57-44-re módosult az állás, és a láthatóan elfáradt TFSEMTK- nak igazából innen már nem sok reménye maradt

A ZTE NKK fontos találkozón nyert, hiszen egy előtte álló csapatot vert meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában