Teke

2022.01.21. 20:00

A ZTE-ZÁÉV és a ZTK-FMVas is idehaza kezd szombaton

A hétvégén folytatódik az élvonalbeli teke-csapatbajnokság, a szuperliga sorozata, melyben a ZTK-FMVas férfigárdája a 2., a ZTE-ZÁÉV női együttese pedig a 4. helyen töltötte a téli szünetet. A végén mindkét megyeszékhelyi társulat dobogón szeretne állni.

Bedő István

Kozma Károly koncentrál az őszi ZTK–Szeged-rangadón Fotó: archív/Katona Tibor

A városi sportcentrumban lévő tekepályát az ősz során felújították, így a két csapat rendre idegenben szerepelt. Ám az akkori hátrány most előnyre fordul, hiszen a tavasszal a zalai csapatok alig mozdulnak majd ki Egerszegről.

 

- Gyakorlatilag le sem álltunk az edzéssekkel, csak az óév végén lazítottunk kicsit - hangoztatta Fehér László, a ZTK-FMVas edzője. - Januártól heti három edzéssel, két golyós és egy erőnléti tréninggel készültünk. A felújított pályát megismertük, belaktuk, remélem, jó teljesítményt nyújtunk majd rajta. A tavasz során egy szentgotthárdi "kirándulásunk " lesz, és az utolsó fordulóban Szegedre utazunk. Bizakodom, hogy lesz még esélyünk a bajnoki címre is.

 

Kérik a szurkolóktól, hogy a csarnokban mindenki viseljen maszkot, és ha lehet, védettségi igazolvánnyal érkezzen oda. A ZTK-nál van olyan játékos, aki egészségügyi okok miatt nem vehette fel az oltást. Hétvégi sportműsorunkból ugyan a találkozó kimaradt, de a ZTK-FMVas a tavaszi rajton a Nagymizdót fogadja, szombaton 13 órától, a biztos győzelem reményében.

 

A ZTE ZÁÉV is bizakodva várja a rajtot.

 

- A két ünnep közt volt szünet, január elejétől heti két dobóedzéssel készülünk - mondta Baján János edző.

 

A csapat egyik erőssége, Hegedüs Anita anyai örömök előtt áll, így rá a közeljövőben nem számíthatnak, az ifjúsági csapat egyik játékosa pedig sportágat vált. Így tavasszal hat felnőtt és két ifjúsági játékos alkotja a keretet - vagyis a két gárda éppen csak ki tud majd állni. Ez is mutatja: a női szakág nagy bajban van, országos szinten is.

 

- Ebben a helyzetben óriási előny, hogy tavasszal mindössze egyszer kell utaznunk - hangoztatta Baján János. - A hatos keretünk ütőképes, de úgy kell vigyáznunk a játékosokra, mint a hímes tojásra. A nehézségek ellenére bizakodó vagyok, hiszen a riválisainkat, a Győrt, a Ferencvárost és a Rákoshegy I. csapatát is legyőzhetjük itthon. Ha a sérülések, betegségek elkerülnek minket, a bajnokság végén ott lehetünk a dobogón.

 

A játékosok egészsége érdekében is kérik: a szurkolók viseljenek maszkot a lelátón. Szombaton 10 órától is, amikor a Rákoshegyi VSE II. ellen elvárás a győzelem a ZTE-ZÁÉV TK-val szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában