Elismerés

2021.12.15. 10:30

Szűcs Valdó és Gara Tícia lett sportága idei hazai legjobbja

Kerkai Attila

Szűcs Valdó

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 56 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére.

 

A szerdán közzétett listának zalai vonatkozása is van, hiszen az év férfi atlétája Szűcs Valdó, a Zalaszám-ZAC tokiói olimpikonja lett, aki a 110 méteres gátfutásban a 13. helyen végzett. (Szűcs Valdó a versenyidény végén, októberben Debrecenbe igazolt).

 

A másik zalai győztes Gara Tícia, aki az esztendő női sakkozója lett. Az Aquaprofit Tungsram Nagykanizsai Sakk Klub versenyzője évek óta erősíti az immár 13-szoros bajnok dél-zalai klubot.

Gara TíciaForrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Lett még egerszegi győztes, hiszen az év férfi triatlonistája Bicsák Bence lett, aki viszont a pécsi PSN Zrt. triatlonistája, ám a Tokióban bravúros hetedik helyezést élért Bicsák tősgyökeres zalaegerszegi.

 

A voksolás történetében az abszolút csúcstartó továbbra is az Zalaegerszegről származó Portisch Lajos sakknagymester, aki 23-szor lett első 1964 és 1994 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában