Öt kerekesszékes érem

2021.12.26. 19:01

A ZVE-ből a nők voltak eredményesebbek a bajnokságon

A felnőtt vívók országos bajnokságáról már beszámoltunk, de a kerekesszékes vívók számára is megrendezték az idei magyar bajnokságot, és ezen is születtek remek zalai eredmények.

Kerkai Attila

Az egerszegiek szépen gyarapodó kerekesszékes csapata

Forrás: ZVE

A Zalaegerszegi Vívó Egylet szépen gyarapodó kerekeszszékes csapata is képviseltette magát a seregszemlén: hat versenyzőjük mérette meg magát, akik nagyon szép eredményeket értek el. A hat versenyzővel egyébként a ZVE a legnépesebb csapatot állította ki az ob-n, és az indulóik közül többen mindhárom fegyvernemben kipróbálták magukat. Ezúttal nehezítette a versenyt, hogy a korlátozottságuk alapján eltérően besorolt versenyzők együtt indultak. 

 

A női számokban kiemelkedő zalai eredmények születtek, hiszen egy arany-, egy ezüst- és három bronzérem lett a jutalmuk, de a férfiaknál is értékes pontszerző helyeken végeztek a ZVE vívói. Az egerszegi versenyzőket Miszory Béla, Miszory Erika, Rosta Richárd és Matyovszky Balázs készítették fel.

 

A bajnokságon az NTE 1866 csapata is képviseltette magát és Kanizsára is jutott az értékes helyezésekből. 

 

Zalai eredmények. Női tőr: 3. Pongrácz Zoé (ZVE), 5. Zsombok Helga (ZVE). Női kard: 3. Pongrácz Zoé és Zsombok Helga. Női párbajtőr: 1. Pongrácz Zoé, 2. Zsombok Helga. Férfi tőr: 5. Forgács Péter (ZVE), 6. Czimmermann József (NTE 1866), 7. Török Róbert (ZVE), 8. Hodor Levente (ZVE), 9. Seregélyes Balázs (ZVE). Férfi kard: 5. Czimmermann József, 6. Török Róbert, 8. Forgács Péter. Férfi párbajtőr: 5. Török Róbert, 8. Forgács Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában