Nem ismeretlen a hazai futballéletben

2021.12.28. 20:00

A korábbi szövetségi kapitány, Várhidi Péter lesz a szakmai igazgató a Nagykanizsai Futsal Clubnál

Néhány napja már megjelent a klub honlapján is, hogy Várhidi Péter, korábbi labdarúgó szövetségi kapitány lesz az NB II. Nyugati csoportban szereplő Nagykanizsai Futsal Klub szakmai igazgatója.

Kerkai Attila

Egy nyári kép a saját focisulijából, ahol gyerekekkel foglalkozik

Forrás: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Várhidi Péter nem ismeretlen a hazai futballéletben, sőt olyan szakemberről van szó, aki magyar bajnoknak vallhatja magát, hiszen az ő irányításával az Újpest 1998-ban megnyerte az NB I.-et. Igazából ekkor lett ismert edző, hiszen a Várhidi nevet addig leginkább édesapja, a korábbi válogatott labdarúgó, Várhidi Pál révén emlegették. Várhidi Péter 2006 és 2008 között a magyar labdarúgó- válogatott szövetségi kapitánya volt, dolgozott több magyar csapatnál, és éveken át televíziós szakértőként is közreműködött. Az utóbbi években már nem láthattuk élvonalbeli kispadon, legutóbb idén tavasszal a Kaposvár NB II.-es együttesét irányította, de már zalai lakosként. Két éve Újudvaron él családjával, felesége zalai kötődésű. Nagykanizsán már vállalt szerepet a futballban, a Zrínyi iskolában a focisulijában. 

 

A Nagykanizsai Futsal Club - úgy tudjuk - a közeljövőben szeretné hivatalosan is bemutatni a közvéleménynek a szakembert, aki a klub honlapján röviden már nyilatkozott új feladatáról. A szakember elmondta, hogy pár hete megbeszéléseket folytattak Horváth Tamással, a Nagykanizsai Futsal Club elnökével annak érdekében, hogy miként lehetne a klubot szakmailag előrevinni, továbbfejleszteni. A Várhidi Focisuli, amely 2021 nyara óta működik, minden segítséget megad majd annak érdekében, hogy mind több játékost neveljenek. Várhidi Péter szakmai igazgatóként dolgozik a jövőben a klubért, Faller Zoltán pedig utánpótlás-vezetőként a korosztályos csapatok kialakításáért lesz felelős. 

 

A Nagykanizsa Futsal Club az NB II. Nyugati csoportjában jelenleg a harmadik helyen áll, és január 17-én folytatja majd a pontvadászatot. Legutóbbi mérkőzését már az új Kanizsa Arénában rendezhette, ami az új otthona lesz, és nem titkolt cél a városban, hogy a futsalcsapat idővel magasabb szintre lépjen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában