Frissen Zalából

2021.11.20. 09:49

Waltner Róbert megvédte játékosát

A péntek esti ZTE FC – Mezőkövesd NB I.-es labdarúgó mérkőzés után érthető, hogy zalai oldalon voltak elégedetlenebbek az 1-1-es döntetlen után. Hogy is ne lettek volna azok, hiszen a 92. percben még ziccert hibázott a csapat, majd az ellentámadásból megszerzete az egyenlítést a vendég csapat.

Kerkai Attila

Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője persze, hogy nem volt elégedetlen.

- Amit elterveztünk, azt az első félidőben maximálisan megvalósítottuk – hangzott a vendégek szakvezetőjének értékelése. – Helyzeteket dolgoztunk ki, ezekből gólokat lőhettünk volna. A második félidőben is hasonló volt a helyzet, hiszen mi lőhettünk tizenegyest, de kimaradt. Ez megfogta a csapatot. Az ellenfél büntetőjéről nem tudok most még mit mondani, hiszen úgy tűnt, hogy játékosunkat meglökték, mielőtt a kezére pattant volna a labda. Viszont együttesem maximálisan megmutatta, hogy van tartása, ugyanis tíz emberrel is sikerült az egyik pontot megszereznünk és azt gondolom, hogy ez megérdemelt volt.

Josip Spoljaric (50) a képen éppen a gólszerző Koszta Márkot ünnepli, miután megszerezte tizenegyesből a vezetést a ZTE csapatának... Kár, hogy az előnyt nem sikerült megtartani.
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Waltner Róbert, a ZTE FC vezetőedzője mi mással, mint a végével kezdte értékelését.

- Elég nehéz higgadtnak maradni, úgy, hogy a 93. percben jött az egyenlítő találat, előtte pedig lezárhattuk volna a mérkőzést, hiszen a meccs helyzete volt a miénk – mondta. – Emiatt viszont nem kellene bántani a játékost, hanem ilyenkor is össze kell fognunk, egy csapatként. Lehet, hogy a következő mérkőzésen ő szerzi majd a döntő találatot és akkor ő lesz a hős. Ettől függetlenül, mert az egyik játékos kihagyja a nagy helyzetet, még nem kell gólt kapnunk az ellentámadásból. A koncentrációnak, valamint a fegyelemnek meg kellett volna maradnia. A második félidőben uraltuk a találkozót, megszereztük a vezetést büntetőből, mégsem nyertünk.

Rákérdeztünk arra, hogy Josip Spoljaric lehetőségénél mi bosszantja a szakvezetőt jobban: a kihagyott lehetőség, vagy az, hogy utána sarkazni próbált játékosa egy egyszerűbb megoldás helyett, amiből jött a visszatámadás és a mezőkövesdi gól...

- Valóban könnyelmű megoldásnak tűnt ez a mozdulata, a lelátóról akár felelőtlennek is tűnhetett – válaszolta erre Waltner Róbert. – Azonban ekkor már a 93. percnél járt a mérkőzés, a játékos ilyenkor már nem annyira friss, mint az elején és nehezebb jó döntést hozni. Nem mentem fel, de most ő is nagyon rosszul érzi magát bent az öltözőben... Nem szabad elítélni, nem kell egymásra mutogatni, hanem csapatként kell javítanunk.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/demjen-kivedte-koszta-belotte-a-tizenegyest-megsem-nyert-a-zte-fc-5790494/

Ezek is érdekelhetik