Frissen Zalából

2021.11.01. 20:00

Visszatérő légiósával első hazai meccsét is hozta a Tungsram Aquaprofit

Újabb fölényes győzelmével már a tabellán át is vette a vezetést a Tungsram Aqua­profit NSK bajnoki címvédő együttese a sakk Szuper­liga küzdelmeiben.

Khüne László

Tungsram Aquaprofit– Viadukt Biatorbágy 9,5-2,5

Nagykanizsa.

Eredmények (elöl a hazaiak): Balogh Cs.–Druska döntetlen, Antal–Mazúr döntetlen, Kántor–Pacher 1:0, Márkus–Bokros 1-0, Csonka–Tóth E. döntetlen, Aczél–Juhász döntetlen, Medvegy–Torma 1:0, Ribli–Szeberényi 1:0, Stohl–Straubinger döntetlen, Galyas–Csőke 1:0, Gara T.–Tóth-Göcző 1:0, Gom­bócz–Szikszai 1:0.

 

Igor Stohlt leszámítva gyakorlatilag légiósok nélkül ült asztalhoz a kanizsai sakkbajnokcsapat, mely nem csupán a győzelmet tartotta lényegesnek, de a táblapontok alapján az ajkai riválisa elé kerülést is. Ez, mint kiderült a forduló zárásakor, sikerült is.

– A vártnál nagyobb arányban nyertünk, de a partikban még több volt, ellenfelünk pedig szerencsés volt, hogy nem két számjegyű eredményt értünk el – értékelte a találkozót Nádasi Tamás, a nagykanizsai egyesület elnöke. – Mindenkit dicséret illet, a győzelmünk értékét pedig növeli, hogy az ellenlábasunk a legerősebb összeállításában állt fel. Egyetlen külföldiként bemutatkozott új igazolásunk, aki lényegében visszatért hozzánk sok év után, a szlovák Igor Stohl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában