Túl nagy falat volt a Vasas

2021.11.22. 19:21

Vadmacskák: 8 meccsből két siker az amatőr női kosárlabda NB I.-ben

A hazaiak titkon minden bizonnyal jobb mérkőzésben bíztak, a Vasas Akadémia II. azonban biztosan nyert a Kanizsai Vadmacskák SE otthonában, amatőr NB I.-es női kosárlabda-találkozón.

Kerkai Attila, Jóna István

Fehérben Füredi Linda veszi célba a gyűrűt a Vadmacskák egy korábbi bajnoki mérkőzésén Fotó: archív/Szakony Attila

Fotó: Szakony Attila

Kanizsai Vadmacskák SE- Vasas Akadémia II. 53-89 (9-25, 10-11, 12-26, 22-27)

Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Szalai Zs., Bozóki.

Vadmacskák: Zsámár P. 19/3, Füredi 8, Csuha 6, Horváth L. 10, Jurkó 6. Csere: Balogh V. 4, Bánhegyi D., Benczik, Simon, Scheiber, Garai. Edző: Zsámár Krisztián.

Ugyan a táblázaton a fővárosi vendégek már a forduló előtt is előrébb helyezkedtek el a kanizsaiaknál, de a dél-zalaiak úgy voltak vele, a Vasas akadémistái ellen akár harmadik győzelmüket is megszerezhetik a mostani pontvadászatban. Ám az elhatározás csak egy dolog, mert a vendégek kezdtek jóval koncentráltabban, és az első játékrészben kialakult nagy különbséggel gyakorlatilag el is döntötték a találkozó kimenetelét. A második tíz percben zalai oldalon már oldódni látszott a kezdeti görcs, ennek szoros negyed lett az eredménye, ugyanakkor nagyszünet után újból a Vasas II. kapta el jobban a ritmust.

Fehérben Füredi Linda veszi célba a gyűrűt a Vadmacskák egy korábbi
bajnoki mérkőzésén Fotó: archív/Szakony Attila

A vendégek nagy különbségű győzelme ettől fogva már nem forgott veszélyben, igaz, a negyedik etap során a Vadmacskák ismét próbáltak újítani. A hazai csapatban ezen a találkozón bemutatkozott egy új szerzemény is a 20 esztendős Balogh Viktória személyében. A leginkább a hármas poszton bevethető kosaras a soproni utánpótlásban nevelkedett, jelen pillanatban pedig Szombathelyen végzi felsőfokú tanulmányait.

Jók: senki.

Zsámár Krisztián: „A játék minden elemében gyengébben teljesítettünk ellenfelünknél, pedig nagyobb reményekkel tekintettünk a meccs elé.”

A kanizsaiak legközelebb december 5-én lépnek pályára, amikor a BEAC Újbuda vendégei lesznek.

DECEMBER VÉGÉRE HALASZTOTTÁK

Az elmúlt héten betegséghullám söpört végig a ZTE NKK amatőr női NB I.-es kosárlabdacsapatán, ezért a vasárnapi, Szekszárd II. elleni mérkőzésüket az ellenfél és a szövetség beleegyezésével december 30-ra (15.30 óra) halasztották. A megyeszékhelyi csapat szerdán a Hepp Kupa második fordulójában az NKA Pécs PEAC vendégeként lépne pályára, de hétfőn még nem lehetett tudni, hogy ezt az összecsapást biztosan megrendezik-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában