Birkózócentenárium

2021.11.10. 20:00

Elismeréseket kaptak a birkózásért tevékenykedők Tófejen

Az idén százéves a Magyar Birkózó Szövetség, mely a centenárium alkalmából igyekszik minden klubhoz eljutni, ahol a sportág alapjaira nagy gondot fordítanak. Legutóbb ez a helyszín Tófej volt.

Kerkai Attila

Díjazó és díjazottak a centenáriumi ünnepségen: Berzicza Tamás, Csordásné Varga Piroska, Horváth Zoltán, Olasz Jánosné, Szanati József és Lakatos György

Forrás: Zalai Hírlap

A minapi ünnepségre Berzicza Tamás világbajnoki ezüstérmes, sokszoros magyar bajnok, háromszoros olimpikon sportember, a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi tagja érkezett a településre, ahol Horváth Zoltán polgármester köszöntötte őt. A vendég pedig nem is érkezett üres kézzel a találkozóra, hiszen az MBSZ nevében a centenáriumi országjárás apropóján díszoklevelet adott át, továbbá díjazta a szakosztályban tevékenykedő és a birkózást segítő helyi embereket. Így Csordásné Varga Piroskának, Horváth Zoltán polgármesternek, Olasz Jánosné iskolaigazgatónak, Szanati József edzőnek, valamint Lakatos György szakosztály-vezetőnek is jutott az elismerésekből.

Díjazó és díjazottak a centenáriumi ünnepségen: Berzicza Tamás, Csordásné Varga Piroska, Horváth Zoltán, Olasz Jánosné, Szanati József és Lakatos György
Fotó: Zalai Hírlap

A birkózósport 2008 óta van jelen Tófejen, hivatalosan 2010-ben alakult meg a Tófej Kerámia SE birkózószakosztálya. Ezzel párhuzamosan a Kincskereső Általános Iskolában is komoly munka zajlik, Szanati József testnevelő-edző vezetésével. Az eltelt években korosztályos magyar bajnokságokon hét arany-, nyolc ezüst- és tizennégy bronzérmet szereztek tófeji birkózók, a diákolimpiákról pedig 5 aranyérmet, 8 ezüstérmet, 15 bronzérmet hoztak haza. Képviselte a klubot versenyző serdülő-Európa-bajnokságon és felnőtt magyar bajnoki arany­éremmel is büszkélkedhet már a tófeji birkózás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában