Egység és munka kell

2021.11.18. 20:00

A ZTE FC pénteken este a Mezőkövesd ellen folytatja

Újraindul megint a labdarúgó NB I., hiszen kéthetes szünetet követően a 13. forduló mérkőzéseit rendezik meg a hét végén. Annak is a nyitómeccse éppen Zalaegerszegen zajlik majd, ugyanis pénteken 20 órától a ZTE FC–Mezőkövesd-Zsóry FC-összecsapás nyitja majd a sort. A ZTE FC két vesztes találkozó után itthon szeretne javítani.

Kerkai Attila

A ZTE FC az ezt megelőző bajnoki szünet után elkapta a ritmust, hiszen két győztes meccsel nyitott (FTC, Gyirmót), majd két vereség következett (Kisvárda, Fehérvár FC). Amennyiben követné ezt a sormintát Waltner Róbert együttese, akkor pénteken újra győzelmet ünnepel, és ez a cél. A ZTE FC szakvezetőjével az újabb találkozó előtt jó pár dologról beszélgettünk, s amikor megemlítettük neki, hogy elvileg most „könnyebb” ellenfél következik, nem lehetett kétséges, hogy mi lesz a válasza...

- Nincs könnyű ellenfél, egyébként is minden mérkőzés más. A papíron könnyebbnek tűnő ellenfél lehet, hogy sokkal nehezebb ellenfelet takar, mint mondjuk egy nevesebb csapat – reflektált a felvetésre Waltner Róbert. – Amúgy pedig a Mezőkövesd jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat, hiszen a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert, egyen pedig döntetlent játszott. Ahogy mondtam, egyik meccs sem könnyű, ez sem lesz az, de bízom a csapat javuló formájában.

A kéthetes bajnoki szünetben ugyan tervbe volt véve a horvát Lokomotiv Zagrebbel egy edzőmeccs, de a zágrábiak a vírushelyzetből adódó nehézségek miatt végül lemondtak az ideutazásról.

- Dolgoztunk – mondta el erről az időszakról tömören a szakvezető. – Az első héten nagyobb terhelést kaptak a srácok, és a hét elején is, de az utolsó napok már a frissítésről szóltak. A játékosok jól dolgoztak, és bízom benne, meglesz az eredménye. Mindig a csapatot helyezem az első helyre, a csapategység a legfontosabb, de persze kellenek az egyéni villanások is. Most is ez van.

Hasonló örömteli pillanatokat szeretne átélni a ZTE FC, jobbról az U21-es válogatott Skribek Alen Fotó: Katona Tibor

Az egyéni villanásoknál maradva. A Kisvárda elleni találkozó után Waltner Róbert arról is beszélt, hogy nem jó, amikor egy játékos elhiszi, hogy a kevesebb munka is elég. Amit az váltott ki, hogy Koszta Márk a lecserélését – mondjuk így – zokon vette.

- Nemcsak nálunk, máshol is előfordult már, ahogy a mi időnkben szintén – jegyezte meg evvel kapcsolatban a játékosként csatárként a fókuszban lévő Waltner Róbert. – Sokszor ez tudat alatti reakció, hogy amikor jól megy, akkor egy kicsit kevesebbet tesz bele a munkába a játékos. A Kisvárda elleni találkozó után is beszéltünk erről, de hosszabban a Fehérvár FC-t követően esett erről szó. Azt gondolom, mindenki megértette, miről van szó, hiszen láttam a munkán, hogy mindenki mennyire keményen dolgozik. Éppen ezért bizakodó vagyok péntekre is.

Az, hogy kikre számíthat a szakvezető, majd kiderül, hiszen továbbra is vannak sérültek és betegek. Ketten, vagyis Skribek Alen és Huszti András az U21-es válogatottal két Eb-selejtezőn jutottak túl, és tulajdonképpen csak szerdán este érkeztek vissza Egerszegre. Az ő szerepükről is szó esett.

- A válogatott mindig elsőbbséget élvez, így az ő esetükben is – szögezte le Waltner Róbert. – Skribek ráadásul mindkét meccsen, így a lettek és az izraeliek ellen is pályára lépett, de bízom benne, hogy kellően friss lesz ő is, hiszen az utazást is bele kell kalkulálni. A győzelmeken túl a klub filozófiáját is követni akarjuk, s a fiatalok játékperceit tekintve a ZTE FC jelenleg a harmadik a mezőnyben. Szeretnénk minden évben legalább egy játékost kinevelni az NB I.-nek, amit folytatni akarunk a jövőben is.

Ezek is érdekelhetik