Az esélyesek győzelmei az ob-n

2021.11.30. 20:20

A junior tőrözők magyar bajnokságán jól vizsgáztak a ZVE fiatal tagjai is

A zalai megyeszékhelyen rendezte meg a Magyar Vívó Szövetség a Zalaegerszegi Vívó Egylettel közösen az idei női és a férfi tőr juniorbajnokságot. Az egyéni és a csapatküzdelmek során is az esélyesek gyűjtötték be a bajnoki címeket.

Kerkai Attila

Két napon át zajlottak a tőrbajnokságok – 54 fiú és 50 leány indulóval Fotó: Katona Tibor

A ZVE Iván Dental Vívócsarnokban két napon át zajlottak a junior tőrbajnokságok. Előbb az egyéni küzdelmeket rendezték meg, és összességében kijelenthető, hogy a nagy utánpótlás-nevelő bázisok képviselői jeleskedtek a 12 páston zajló küzdelmekben. A fiúknál a kadett Európa-bajnok Szemes Gergő (FTC) győzött az 54 főt felvonultató mezőnyben, a lányoknál – itt 50 indulót regisztráltak – Kalocsai Luca (Törekvés) nyert, aki még csak 17 esztendős, vagyis még két évig ebben a korosztályban indulhat.

Két napon át zajlottak a tőrbajnokságok – 54 fiú és 50 leány indulóval
Fotó: Katona Tibor

Természetesen voltak zalai, egerszegi indulók is, ám ők, ahogy Fekete Gábor, a ZVE vezetőedzője is elmondta, még nagyon fiatalok ebben a mezőnyben is. Esetenként három-négy, de volt, aki öt évvel fiatalabbként vágott neki a küzdelmeknek. A fiúknál a ZVE sportolói közül Szabó Bálint a 29. helyen végzett, Bagosi Bendegúz pedig a 42. lett. A lányoknál a legjobb egerszegi vívó a szintén még nagyon fiatal Simon Borbála lett a maga 42. helyezésével.

A másnapi csapatversenyt a fiúknál a Ludovika nyerte, a lányoknál a végig nagyon magabiztos Törekvés SE. Az egerszegiek csapatai közül a fiúknál a ZVE I. (Bagosi Bendegúz, Benedek Csongor, Szabó Bálint, Szabó Bence) a 9. helyen végzett, ami azért is érdekes, hiszen a helyosztón a Törekvést győzték le. A ZVE II. (Hathalmi Marcell, Nika Balázs, Szemes Áron, Világhy Szilárd) a 11. helyen zárt. A lányoknál a ZVE együttese (Antal Katalin, Iván Vanda Fruzsina, Simon Borbála, Tóth Abigél) a 10. helyen fejezte be a küzdelmeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában