Frissen Zalából

2021.10.08. 20:00

ZTE KK: Révész Ádám is érzi, a Szeged ellen győzni kell

Révész Ádám, a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda-együttesének csapatkapitánya szerint most már van teher rajtuk, éppen ezért szombaton (18.00) hazai pályán le kell győzniük a Naturtex-SZTE-Szedeák együttesét. A ZTE KK eddig egy győzelemmel és három vereséggel áll.

Kerkai Attila

Balról Révész Ádám, aki szerint csapatként lesz nagyobb esélyük nyerni a Szeged ellen Fotó: Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

A ZTE KK szerdán Oroszlányban folytatta… – úgy értve, hogy szoros találkozót játszott, vezetett is, de a végén az OSE 86-84-re győzött. Egy héttel korábban a Kecskemét három ponttal múlta felül a zalaiakat, vagyis szorosak ezek a meccsek. Szerdán Teo Cizmic, az egerszegiek vezetőedzője elsősorban a sok kihagyott lehetőségben látta a vereség okát.

Szombaton viszont egy olyan csapat érkezik Egerszegre, amely ebben a szezonban még nem nyert meccset, holott az elmúlt bajnokság egyik meglepetéscsapata volt. Ez az a Szeged, amely Révész Ádám nevelőegyesülete is, ahol 16 évig kosarazott, majd Kecskemétre igazolt.

Balról Révész Ádám, aki szerint csapatként lesz nagyobb esélyük nyerni a Szeged ellen Fotó: Bús Csaba

– Az igaz, hogy csak két éve távoztam, de alaposan kicserélődött a csapat, így inkább a fiatalokat ismerem volt együttesemben – jegyezte meg Révész Ádám, amikor a szombati találkozóval kapcsolatban megkerestük. – Tavaly egy remek szezont mondhattak magukénak a szegediek, és most is – kissé – furcsa a játékuk. Támadásban szinte rendezetlenek, sokat építenek az egy-egyezésre. Sok múlik majd azon, hogy miként tudjuk ezt kivédeni.

Igen, ez is fontos lesz, de mi az oka annak, hogy a szoros meccsek – egy kivétellel – nem a ZTE KK javára dőltek el. Révész Ádám szerint nehéz ezt feldolgozni.

– Szerencse is kell a győzelemhez, de én abban látom a legfőbb hibát, hogy amikor tíz-tizenkét ponttal vezetünk, nem tudunk még egy lépést előre megtenni, hanem eladjuk ezt az előnyt – válaszolta a zalaiak magasembere. – Legutóbb az Oroszlány azért extrán is dobott, ezt hozzá kell tenni. Azt mondom, támadásban kell még előrelépnünk, hogy ne egy-egy ember akarja megnyerni a meccseket, hanem a csapat. Hiába kezdtük el együtt a közös munkát, azért ahhoz, hogy összeálljon a játék, még kell idő. Pozitívan állunk a folytatáshoz, de most már van rajtunk teher. Ha ugyanis a Szeged elleni meccset is elveszítenénk, az már nem nézne ki valami jól. Szóval szombaton nyerni kell, ez nem is lehet kétséges.

Vélhetően a Szeged is erre készül, hiszen nem nyert még meccset. És az sem néz ki jól…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában