sakk

2021.10.09. 13:00

Z. Csuti: az alapokra továbbra is építhetnek

A sakkozók NB I.-es bajnokságában is kezdődnek a küzdelmek. A Z. Csuti-Hydrocomp SK a mezőny legrégebbi csapata, ám a hatszoros bajnok most a második vonal tagja, hiszen most sem tudott élni a felkéréssel, hogy az immár Szuperligára keresztelt élvonalban újra elinduljon.

Kerkai Attila

A Z. Csuti SK-nál a megteremtett alapok jelentik azt a fundamentumot, ami továbbviszi az egerszegi sakkozást is. Amely, lassan ötven éve (akkor ZTE néven), hogy az NB I.-be jutott, és az átszervezés után most is NB I.-es…

– Lett volna lehetőség, hogy az új Szuperligában induljunk, hiszen a szövetség felkért erre minket, de anyagi és személyi okokból sem tudtuk ezt vállalni – mondta el a nyitány előtt Horváth Sándor, a Z. Csuti egyik legrégebbi és legrutinosabb játékosa. – A tavalyi, az NB I. B-ben ezüst­érmes együttesünk kerete sajnos megfogyatkozott. Horváth Gyula fájdalmunkra elhunyt, aki egy nagyon stabil tagunk volt és az ifjúság neveléséből is oroszlánrészt vállalt. Egy játékost igazoltunk Majoros Rózsa személyében, aki, ha úgy adódik, akkor a női, illetve az ifjúsági táblához is leülhet. Reális esélyünk a középcsapattá válásra van. Első ellenfelünk egy öreg rókákból álló csapat lesz a Magyar Sakkvilág-SMS együttese személyében. Szoros csatára számítunk, és persze győzelemre. Ami a szezont illeti, a Covid-járvány a hazai sakkozást is megtépázta, így bízunk benne, hogy hasonló veszteségek nem érnek bennünket.

A Tungsram-Aquaprofit NTSK II. csapata is ott lesz a mezőnyben, amely az első együttesükkel szoros szimbiózisban működik. A kanizsaiak a nyitányon a Balatonfüred vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában