Frissen Zalából

2021.10.01. 19:20

Régiós versenyen bizonyított a dél-zalai asztalitenisz-utánpótlás

Celldömölkön Nyugat-Dunántúli régiós asztalitenisz-versenyt rendeztek, Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megyék legjobb újonc és serdülő versenyzőinek részvételével. A mezőnyből a kanizsai fiatalok sem hiányozhattak.

Benedek Bálint

A legkisebbeknél, az U11-es kategóriában a Kanizsa Sörgyár SE indulói első versenyüket teljesítették az igazoltak között: Varga Dominik és Gál Benedek a csoportjából nem jutott tovább, de szép győzelmeket aratott. A szintén „kisújonc ” Deák Regina csoportjából a 2. helyen lépett tovább, majd az elődöntőben győri, a fináléban pedig soproni ellenfelet győzött le óriási meglepetésre, és megnyerte élete első versenyét.

Deák az U13-as mezőnyben is kipróbálta magát: csoportjában ugyancsak a 2. helyen végzett, majd az elődöntőben kikapott, de az újonc kategóriában megszerzett 3. hely minden várakozást felülmúlt. Ugyanitt Vargovics Maja a csoportban aratott ugyan egy értékes győzelmet, de továbbjutnia nem sikerült. Muczárt Dorka viszont csoportmásodikként elődöntőzhetett, veresége után azonban be kellett érnie a bronzéremmel.

A régiós versenyen kiválóan szerepelt kanizsai fiatalok: Deák Regina, Muczárt Dorka, Orbán Flóra
Fotó: ZH

Három újonc kanizsai fiúnak nagyon nehéz dolga volt a viadalon, hiszen első igazolt versenyükön erős mezőnybe kerültek. Dervalits Balázs, Virovecz Dániel és Deák Milán a csoportjukban nem nyertek mérkőzést, de mindhárman jól játszottak.

Az U15-ös mezőnyben, a serdülőknél, a lányoktól és a fiúktól is jó eredményt várt Jakabfi Imre, a sörgyári gárda csapatvezetője. A legszebb eredményt Orbán Flóra érte el, aki magabiztosan nyerte kategóriáját, kiemelkedett a mezőnyből. Lenkovics Lóránt és Söjtör Roland számára a cél a főtáblára kerülés volt. A csoportban Lenkovics két jó játékost legyőzve másodikként került a 16-os főtáblára, ez Söjtörnek is sikerült. A sorsolásnál viszont nem volt szerencséjük, hiszen a nyolc közé jutásért éppen egymással játszottak. Csatájukból Lenkovics került ki győztesen, ám a négy közé kerülésért elvérzett.

Jakabfi Imre maximálisan elégedett az utánpótlás eredményével. Szerinte a megszerzett négy érem (két arany és két bronz), illetve a sok jó helyezés bizonyítja, hogy a sörgyári fiatalok a legjobbak közé tartoznak a régióban.

Ezek is érdekelhetik