Frissen Zalából

2021.10.03. 16:21

Koszta-dupla hozta meg a ZTE FC sikerét

Vasárnap kora délután több szempontból is fontos mérkőzés előtt állt a ZTE GFC labdarúgó csapata az NB I. 8. fordulójában. Az egerszegiek Koszta Márk duplájának köszönhetően győztek, ami most nagyon kellett csapatuknak.

Kerkai Attila

Fotók: Katona Tibor

ZTE FC – MTK Budapest 2-0 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1057 néző. Jv.: Andó-Szabó (Georgiu, Horváth Z.).

ZTE FC: Demjén – Lesjak, Kálnoki-Kis, Serafimov, Bedi – Sankovic, Halilovic (Nimaga, 90.) – Skribek (Meshack, 68.), Spoljaric (Tajti, 68.), Koszta (Zimonyi, 90.) – Borukov (Babati, 58.). Vezetőedző: Waltner Róbert.

MTK Budapest: Mijatovic – Alho, Varju, Ferreira, Herrera – Weir, Dimitrov (Mező, 46.), Koszovszky (Kocsis, 68.) – Grozav (Osei, 83.), Miovski, Kovácsréti (Vancsa, 58.). Vezetőedző: Giovanni Constantino.

Gólszerzők: Koszta (10., 85.).

Sárga lap: Halilovic (79.), Babati (92.), illetve Miovski (92.).

Egy jobb passzban lévő ellenfelet fogadott a ZTE FC együttese, amelynél a hét nem telt el kifejezetten nyugodtan. A múlt heti hazai vereség a Paks ellen és a kieső játékosok (Bobál D., Gergényi, Huszti) miatt sem lehetett nyugodt a hangulat, de vasárnap játszani kellett, és ezt mindenki tudta. És persze Waltner Róbert sorsa is beszédtémát jelentett, miután – elsősorban sajtóhírek alapján – az edzőváltás lehetőségét is megszellőztették.

Tapogatózó játék után a 10. percben megszerezte a vezetést a ZTE FC. Az akció középen indult, hogy a bal oldalon felfutó Bedi egy szép csel után remekül tekerjen a kapu elé, ahol érkezett Koszta és két lépésről a a bal sarokba helyezett, 1-0. Ez egy szép és pontos támadás volt, de érezni lehetett a zalaiakon, hogy most nem szeretnék a jó kezdést elrontani. Némileg átadták a kezdeményezést az MTK-nak, de csak annyira, hogy azonnal vissza tudjanak támadni, amint labdát veszít az ellenfél.

Fotók: Katona Tibor

Ebből pedig az lett, hogy az elkövetkező húsz percben gyakorlatilag egyetlen helyzetet sem láttunk. A mezőnyben zajlott a játék, azt nem mondjuk, hogy ne lett volna meg a szándék, csak a kivitelezés akadozott mindkét oldalon. A 33. percben viszont nagyjából tíz centiméter hiányzott az újabb hazai találathoz, ugyanis ennyivel ment el Koszta fejese után a labda a jobb kapufa mellett. Mijatovic kapus már nem ért volna oda, ha beljebb megy, akkor sem... A félidő hajrájában az MTK tűnt aktívabbnak, de két, kaput elkerülő lövésen kívül a vendégek sem igazán veszélyeztettek.

„Langyosan” indult második játékrész, de az 50. perc környékén annál mozgalmasabb lett. Ekkor az addig keveset szereplő Borukov félfordulattal a felső lécet találta el, majd ugyanő alig fejelt fölé. Azonban csak átmeneti felpezsdülést jelentettek ezek a percek, ugyanis a játék visszazökkent a korábbi, nem túl izgalmas kerékvágásába. Mondjuk a ZTE-nek ez az eredmény megfelelt, de az MTK is úgy futballozott, mintha nem lett volna hátrányban... Hazai oldalon Babati után újabb két friss ember érkezett a pályára (Tajti, Meshack), és a ZTE nagyon meg szerette volna nyerni ezt a mérkőzést.

És nem is elsősorban offenzívával, hanem a védekezésével. Erre érezhetően nagyon figyeltek a hazaiak, hogy hátul most ne nyíljanak ki, hanem zártak maradjanak. A 79. percben viszont rés tűnt fel a pajzson, amikor Halilovic fellökte Kocsist. A megítélt büntetőt, amit Grozacv végzett el, Demjén nagy bravúrral kiütötte!

És a győzelem ízére is rátalált a ZTE FC, ugyanis a 85. percben Tajti jobb oldali beadására Koszta érkezett, aki előrevetődve, 6 méterről a kapuba fejelt, 2-0. Innen pedig már nem veszíthetett a hazai együttes, ráadásul a vasárnap látott MTK-ban nem sok tűz pislákolt.

A zalaiak számára most a győzelem volt a legfontosabb. Az egerszegi B-közép pedig Waltner Róbert vezetőedző nevét skandálta...

Waltner Róbert: „Megérdemelten győztünk, ez igazi csapatmunka volt. Mindenki, aki pályára lépett hozzátette a magáét ehhez a sikerhez. AZ MTK-nak igazi nagy helyzete talán nem is volt, nekünk pedig akadt egy-két olyan szituáció, amikor csak centik hiányoztak a gólhoz. Ha az MTK büntetőből egyenlített volna, akkor mindent feltetünk volna egy lapra, de úgy érzem, hogy akkor is összejött volna a győzelem. Aminek örülök, hogy a védekezésünk most jól működött, de ezen eddig is sokat dolgoztunk. Új a csapat, össze kell még érnie.”

Giovanni Constantino: „Az az igazság, hogy az utolsó húsz-huszonöt méteren nem voltunk elég határozottak, nem volt meg senkiben a csibészség, ami a gólhoz kellett volna. A büntetővel egy nagy esély jött volna, ezzel meg lehetett volna változtatni a mérkőzés menetét is, de van, hogy a játékos hibázik. Grozav eddig négy gólt szerzett, de most nem sikerült neki a büntető. A játék képe alapján nem voltunk rosszabbak ma a Zalaegerszegnél.

Waltner Róbert esetében elhangzott a kérdés, hogy most miként látja a jövőjét.

- – Azt kértem mindenkitől, hogy profi módon készüljünk fel erre a mérkőzésre – mondta a ZTE szakvezetője. – Én úgy voltam vele, ha el kell mennem, akkor ezt a pár napot élvezzem ki, hogy a ZTE vezetőedzője vagyok. Nem tudom mit hoz a jövő, erről nem engem kell kérdezni. Ha velem folytatódik a munka akkor csinálom tovább,, ha más érkezik, akkor ő dolgozik tovább...

Galéria:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában