Bajnoki címek és érmek

2021.10.12. 20:04

Eredményesen szerepeltek a fiatal zalai dzsúdósok a magyar bajnokságokon

Újabb rangos megmérettetés következett az utánpótlás­korú cselgáncsozók számára, ugyanis Egerben a Diák A és B korosztályok, valamint az ifjúsági B magyar bajnokságát rendezték meg több mint háromszáz indulóval.

Kerkai Attila

A Diák A–B korosztály dobogósai az egerszegi csapatból ifj. Nagysolymosi Sándor edzővel

Forrás: Zalai Hírlap

Természetesen a zalai klubok tehetségei is megtalálhatók voltak a mezőnyben, akiknek nem kellett üres kézzel hazatérniük. A Zalaegerszegi Judo SE, az NTE 1866 és a Nagykanizsai Judo Klub-Röntgen Kanizsa fiataljai is érmekkel, köztük aranyakkal mutatták meg tehetségüket.

A Zalaegerszegi Judo SE tagjai közül győzött, vagyis aranyérmes lett Takács Nóra (Diák A, 35 kg), másodikként zárt Volner Panna (Diák B, 33 kg), míg harmadik helyezést ért el Verebi Ákos (Diák A, 60 kg). Ők voltak a dobogósok. 5. helyezett: Nyakas Bálint (Diák A, 35 kg), Gyökeres Bertalan (Diák B, 38 kg). 7. helyezett: Kocsis Jázmin (Diák A, 50 kg). Edzők: ifj. Nagysolymosi Sándor, Varga Zoltán, Korpos Judith, Márton Tibor.

A Diák A–B korosztály dobogósai az egerszegi csapatból ifj. Nagysolymosi Sándor edzővel
Fotó: Zalai Hírlap

Az NTE 1866 fiataljai három érmet szereztek. Orbán Noémi (Diák B, 40 kg) másodikként végzett, míg Gál Márk (Diák A, 38 kg), valamint Gyóni András (Diák A, 66 kg) egyaránt a harmadik helyezést szerezte meg. Edzők: Mester Józsefné, Mester József.

Az NTE érmesei: Gyóni András, Orbán Noémi, Gál Márk
Fotó: Zalai Hírlap

A Nagykanizsai Judo Klub-­Röntgen Kanizsa az egerszegiekhez hasonlóan mindhárom színezetű éremből szerzett egyet-egyet. Győzött, így aranyérmes lett Paizs Mira (Diák B, 27 kg), második helyezett lett Mércz Sámuel (Diák A, 38 kg), míg harmadik Pirbus-Gróf Nóra (Diák A, 32 kg). 5. helyezett: Novák Bence (Diák B, 35 kg). Edzők: Horváth Edina, Hóbor Péter.

Az NTE érmesei: Gyóni András, Orbán Noémi, Gál Márk
Fotó: Zalai Hírlap

Az ifjúsági B korosztály magyar bajnokságát is Egerben rendezték meg, és ebben a vetélkedésben is ott voltak a zalai színek képviselői. A Zalaegerszegi Judo SE itt is szerzett érmet, ugyanis Ódor Noel (46 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A ZJSE tehetsége ezzel már a hatodik magyar bajnoki érmét szerezte meg. Mátéffy Gábor (66 kg) az ötök helyen végzett. Ugyancsak ötödik lett az NJK-Röntgen Kanizsa versenyzője, Köveskáli Zója (+70 kg), míg hetedikként zárt Lipódi Márton (NJK, 55 kg).

Ódor Noel hatodik bajnoki érménél tart már
Fotó: Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában