Frissen Zalából

2021.10.08. 20:20

Élete eddigi legjobb versenyét tudhatja maga mögött Varga Balázs: ezüstöt nyert a zalai naturál testépítő

A 25 éves naturál testépítő, Varga Balázs ezüstérmet szerzett a közelmúltban a baranyai megyeszékhelyen megrendezett Hungarian INBA Elite Tour & Pro Show versenyen.

Ujvári Klaudia

Varga Balázs a pécsi megmérettetésen

Fotó: Bőszén Máté

Szenvedélyből munka

A keszthelyi születésű Varga Balázst jelenleg minden Várvölgyhöz köti. Kezdetben családi hagyományt követett, így lett belőle vendéglátásszervező-üzletvezető, azonban az idő előrehaladtával egyre hangúlyosabb szerepet töltött be az életében a testépítés.

- A testépítésben találtam meg önmagam, ezért elvégeztem egy személyi edzői iskolát is. Jelenleg egy keszthelyi edzőteremben dolgozom. Külön öröm, hogy a legnagyobb szenvedélyem a munkám is egyben – mondta Balázs.

Varga Balázs a pécsi megmérettetésen
Fotó: Bőszén Máté

Önmagunk fejlesztése, a maximum elérése és mindezek mentális háttere. Ezek a dolgok már gyermekkora óta foglalkoztatták.

- A testépítés tökéletes életforma ennek megvalósulására, hiszen teljes embert kíván az év 365 napján, illetve a nap 24 órájában, legyen szó edzésről, táplálkozásról vagy életvitelről. Azért képviselem a naturál vonalat, mert mindig nagyon odafigyeltem az egészségemre. Az egészségünk mindennel szemben prioritást élvez, így soha nem gondolkodtam a másik módon való felkészülésen.

- Hazánkban is rendeznek naturál versenyeket, így fair körülményeket teremtenek. Eddig csak a Nemzetközi Naturál Testépítő Szövetség (INBA) berkein belül versenyeztem, 2019-ben a tavaszi magyar versenyen és az akkor megrendezésre került görögországi világbajnokságon, illetve az őszi szezonban ugyanúgy a magyar versenyen és a romániai Európa-bajnokságon egyaránt – emlékezett vissza.

Minden összeállt

A 2021-es őszi szezonban lépett színpadra legutóbb, egészen pontosan október 2-án Pécsett.

- Életem eddigi legjobb versenyét tudhatom magam mögött, annak minden aspektusában: a gördülékeny regisztrációtól kezdve, a profi szervezésen át, korrekt bíráskodás, tökéletes helyszín, nagyszerű hangulat, nagyon magas színvonalú, jól felkészült versenyzőtársak, minden várakozásunkat felülmúlta. Sajnálatos módon a pandémiás időszak miatt kimaradt egy év a versenyzésből, így kiváltképp nagy öröm volt újra átélni ezeket az élményeket, a barnítást, az izgalmakat, egymás bíztatását, a csatákat a színpadon. Nyílt felnőtt kategóriában indultam, nagyon erős mezőnyben, 11 jól felkészült ellenféllel szemben az előkelő második helyet sikerült megszereznem.

Az előkelő második helyet szerezte meg
Fotó: Bőszén Máté

Mint elmondta, a legkiemelkedőbb eredményei közé sorolja a pécsi ezüstöt.

- Többszörös világbajnok mögött végeztem, ez óriási dolog számomra. Ezen kívül elsősorban a három magyar bajnoki címemre (2 juniorban, 1 újoncban), valamint a görögországi junior világbajnoki második helyezésemre vagyok a legbüszkébb.

Megszerezné a profi kártyát

Természetesen nem állna itt meg.

- A jövőbeli terveim közé tartozik versenyzői pályafutásomat illetően a profi kártya megszerzése. Minél több nemzetközi versenyen képviselném Magyarországot. Felkészítő edzőként is aktívan részt vennék a szövetség életében. Ezeken kívül a folyamatos tanulás és fejlődés motivál, mind gyakorlatban, úgy elméletben. Nem csak testépítésben, az élet minden területén – zárta mondandóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában