Frissen Zalából

2021.10.09. 07:00

A Tungsram-Aquaprofit most is favorit

Tulajdonképpen egy évad kimaradt a sakk NB I. küzdelmeiben, hiszen a 2019–2020-as idény után ezen a hétvégén már a 2021–2022-es pontvadászat kezdődik. A koronavírus-járvány végett kissé átalakultak az elképzelések, egy azonban biztos: ezúttal már rajtolhat a szezon.

Khüne László

Nádasi Tamás elnök kiegyensúlyozott bajnokságot jósol Fotó: ZH

Fotó: Szakony Attila

Bő egy esztendeje, 2020 szeptemberében a Tungsram Aquaprofit Nagykanizsa SK megszerezte története tizenharmadik NB I.-es bajnoki címét, mely zsinórban a tizenkettediket foglalta magában. Aztán következtek a zárlat hosszú hónapjai, így ezzel az újdonsült pontvadászat kiírása is lehetetlenné vált. Vasárnap azonban kezdődhet a 2021–22-es kiírás, s amelyik klubbal – vagyis az ASE Pakssal – tavaly szeptemberben zárt a Tungsram-ANSK, vasárnap 10 órától rögtön azzal is nyit, méghozzá idegenben.

Nádasi Tamás elnök kiegyensúlyozott bajnokságot jósol
Fotó: ZH

– Gyakorlatilag rögtön az egyik legnagyobb riválisunkkal, a paksiakkal kezdhetünk – fogalmazott Nádasi Tamás, a nagykanizsai sakk-klub elnöke. – Az erőviszonyok valamennyire változtak, a bajnokság alighanem kiegyensúlyozottabb lesz. Nem lesz viszont ott a mezőnyben a DVTK, a Haladás mellé ellenben felzárkózott az előzetes latolgatások alapján az Ajka. Amellett se menjünk el, hogy az NB I.-es elnevezés Szuperligára változik, míg második számú egységünk a második vonalat jelentő NB I.-ben rajtol.

Ezzel máris az esélyek elemzésénél tartunk, amelybe azért beleszólhat a mindenkori csapat összeállítása is.

– Még nem hagytuk teljes mértékben magunk mögött a vírushelyzetet, ami lehet egy másik irányba ható erő is, mivel így jobban tudunk minél több magyar játékos asztalhoz ültetésével próbálkozni. A bajnoki rendszer ismét visszatér a táblapontok számításához, vagyis a nagyobb arányú győzelmek többet érnek. Mint az első osztály címvédője, nyugodtan mondhatom, az elsőség megvédése az elsődleges elképzelés.

S hogy kikkel is a soraikban?

– Hosszú idő után távozott tőlünk Bánusz Tamás, aki az Ajkához igazolt, a szlovén Luka Lenic abbahagyta, nálunk ülhet viszont asztalhoz az elkövetkezendőkben Demeter Dorina, Csonka Balázs, Antal Gergely, illetve a légiósok közül az osztrák Valentin Dragnev és a horvát Sasa Martinovic. Rajtuk kívül visszatért hozzánk a szlovák Igor Stohl. A keret tehát, úgy vélem, nem rossz, s mindent meg is teszünk az újabb bajnoki aranyérmünkért. KL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában