Frissen Zalából

2021.10.02. 20:38

A férfi kosárlabda harmadik fordulójában a szezon során először játszott idegenben a Zalakerámia-ZTE KK

Szombaton, a férfi kosárlabda élvonal harmadik fordulójában a szezon során először játszott idegenben a Zalakerámia-ZTE KK. A Kecskemét és a vendégcsapat is 1/1-es győzelmi mutatóval kezdte a találkozót, s a második sikert a házigazda tudta megszerezni.

Varga Andor

Fotó: illusztráció / pixabay

Duna Aszfalt DTKH Kecskemét – Zalakerámia-ZTE KK 68-65 (13-15, 23-15, 12-16, 20-19)

Messzi István Sportcsarnok, 500 néző. Jv.: Papp, dr. Mészáros, Lengyel.

KTE: Jaramaz 5/3, Karahodzic 12, Pollard 13/3, Kucsera 4, Milutinovic 7. Csere: Dramicanin 15/6, Kiss 6, Wittmann 6, Lukács. Vezetőedző: Váradi Kornél.

ZTE: Wilson 6, Polster 2, Németh 3/3, Barnett 17/9, Harris 2. Csere: Horti 9/3, Simó 2, Heron 13/3, Guyton 7/6, Révész 2, Bonifert 2. Vezetőedző: Teo Cizmic.

Az első percek méltók voltak a későbbi pontszegény folytatáshoz (3. p.: 2-2), majd váltott vezetéssel haladtak a csapatok (7. p.: 10-9). Mindkét oldalon sok volt a hiba, a vendégek az első negyed megnyerésének örülhettek. A 11. percben Horti dobta a ZTE első tipláját (17-20), a zalai csapat részéről ez volt a nyolcadik távoli próbálkozás. Hazai időkérés és 20-22 után a KTE fordított és a meccs addigi legnagyobb különbségét alakította ki (16. p.: 32-27), Teo Cizmic is időkéréssel reagált. A vendégek igyekeztek tapadni ellenfelükre, de a játékrészt például két kihagyott zalai büntető zárta le.

Fordulás után csökkenni kezdett a vendégek hátránya (24. p.: 42-37), mesterük mégis a padhoz hívta a csapatot, mert a kecskeméti fölény egyre markánsabb volt: a házigazda hatékonyan védekezett és néha már-már szellemesen támadott (46-39). Felcsavarta védekezését a ZTE, és a kevés pontot hozó találkozón elég volt két-három, kosár nélkül véget ért hazai akció, hogy újra egyenlítés közelébe kerüljön a vendégcsapat (28. p.: 46-44). Kétpontos hátránnyal kezdte a záró tíz percet a ZTE, támadott is az egyenlítésért, ehelyett újra a KTE kapta el a fonalat.

Sok volt a hiba zalai oldalon, pontatlan passzok és szabálytalan elzárások követték egymást (35. p.: 57-46). Pozitívum volt, hogy a ZTE minden pályára lépett játékosa szerzett pontot, ám közülük a tízpontos határt senki sem érte el. (Heron közelítette meg leginkább, kilenccel.) A Kecskemét a végén már csak őrizni próbálta előnyét, ebbe Barnett 3+1-es akciója (sikeres tripla és egy büntető) majdnem belerondított, de a zalaiak ekkor már csak a veszett fejsze nyelét próbálták elkapni – hiába. Egyik csapat sem nyújtott jó teljesítményt, de a KTE sikere megérdemelt.

 

Kiemelt képünk illusztráció / pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában