Frissen Zalából

2021.09.23. 19:01

Sportbarátságból az NB II-be jutott a zalaegerszegi EVO ASE...

Immár az NB II-ben szerepel az EVO Asztalitenisz Klub, és az első fordulókon már túl is jutott a 2016-ban alakult egyesület első számú csapata. A lehetőség a magasabb osztályra nyáron köszöntött az együttesre…

Kerkai Attila

Fotós: © Katona Tibor

Pap Róbert, az EVO Asztalitenisz Klub csapatvezetője mindenekelőtt Stanka László nevét említette, amikor találkoztunk vele. A névadó támogató, az Evo-Komplex döntő szerepet játszott ugyanis a megalakulásban, és azóta is kitart a sportág mellett. Előbb a megyei bajnokságban kezdtek, majd az NB III-ba is neveztek egy csapattal. Aztán a sportbaráti kapcsolatok kiteljesedtek, de erről meséljen inkább Pap Róbert, hogy mindez miként történt:

– Nagyon jó kapcsolatot ápolunk egyesületekkel, aminek az lett a hozadéka, hogy Szombathelyről, Gyenesdiásról, és Nagykanizsáról is tudtunk igazolni játékosokat – említette a csapatvezető. – Két NB III-as csapatot is indítani tudtunk, ezek közül az egyik eleve erősebb összetételű lett. A Hévízzel azonos pontszámot értünk el, másodikként végeztünk a csoportunkban. A szövetség aztán egy helybetöltő osztályozót írt ki, amin részt vehettünk és az Ajkát 10:1-re megvertük, így feljutottunk a magasabb osztályba.

Gyöngyösi Áron edző (balról) és Csízy Áron edzés közben az EVO ASE termében
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A csapat edzője Nagykanizsáról érkezett Gyöngyösi Áron személyében, aki maga is játszik, mellette Barabás Balázs, Csapó Árpád és Léránt Zsolt alkotja az együttest. Ő a középmezőnybe várja a csapatot, de gyorsan hozzátette: ha még a lépés is kijönne, akkor akár a dobogós helyezés sem elképzelhetetlen.

Az EVO jelenleg egy NB II-es és NB III-as, valamint két megyeis csapattal rendelkezik, de vannak fiatalok is, akik itt kezdik bontogatni a szárnyukat. Egyik reménységük a most 13 éves Csizy Áron, aki a régiós versenyen harmadikként zárt. Később a fővárosban az U14-es bajnokságon feljutott a főtáblára, és egyre jobb eredményeket várnak tőle.

Az NB II-es csapat már túljutott két meccsen, az Esztergomot és a Tatát is legyőzte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában