Frissen Zalából

2021.09.03. 20:00

Rajt a Szuperligában, a dobogó a cél a zalai csapatoknál

A hétvégén kezdődik a küzdelem a hazai tekeélvonalban. A megyeszékhely két szuperligás és tavaly egyaránt ezüstérmes csapata idehaza továbbra is négy sávon vívja meccseit, az előző idény egy részében használhatatlan két pályatest javítása ugyanis a nyáron nem történt meg.

Bedő István

Kozma Károly, a ZTK-FMVas játékosa

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Fotó: Katona Tibor

Baján János, a ZTE-ZÁÉV TK női csapatának trénere azt mondta: a körülményekhez képest igyekeztek jól felkészülni az új szezonra.

Lántzky Aliz, a ZTE-ZÁÉV játékosa
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archívum

– A játékosok munkahelyi és egyéb elfoglaltságai miatt nem ment minden simán – folytatta a tréner. – Egy játékossal erősítettünk: László Katát igazoltuk le, aki Szentgotthárdon lakik, és Ausztriában játszott. Annyival vagyunk előnyben tavalyhoz képest, hogy nem vonult vissza senki. Női csapat lévén viszont bármikor jöhet az anyaság, aminek örülünk, de a csapat szempontjából nyilván nem jó. Álláspontom szerint nagyobb sérülési hullámot idén sem bírna el a csapat. Gyakorlatilag a tavalyi keret áll a rendelkezésemre.

A hölgyeknél a Tatabánya és a Szentes visszalépett, így csökkent a Szuperliga létszáma. Ez nem jó a bajnokságnak, csökken a mérkőzésszám, nem megfelelő a játékosok terhelése. A Tatabánya az élvonal régi csapata volt. Mindkét együttes játékoshiány miatt hagyta el a bajnokságot, ahová új együttes nem érkezett.

– Minden évben a dobogós helyezés a cél, tavaly a sok visszavonuló miatt remek hajrával lettünk másodikok – folytatta Baján János. – Idén talán kicsit könnyebb lesz, minimális célként az éremszerzést tűztük ki a lányok elé. Úgy hírlik, a többi csapat sem áll fényesen, de csak sejtéseink vannak az erőviszonyokról. Bízom a jó szereplésben.

A ZTK FMVas férfi csapatának felkészülése sem volt mentes a zökkenőktől.

Kozma Károly, a ZTK-FMVas játékosa (jobbra)
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap / Archívum

– Akadtak kisebb zavarok, ám ezeken úrrá lettünk – tekintett vissza a nyárra Fehér László edző. – Munkahelyi elfoglaltságok miatt ütemezni kellett az edzéseket. Összességében a betervezett munkát elvégeztük, a sérülések elkerülték a csapatot.

A férfiaknál jelentősebb változás történt a játékoskeretben: Farkas Sándor a Ferencvároshoz igazolt, Boanta Claudiu osztrák csapathoz távozott. A Répcelakon kölcsönben lévő Pintér Károly visszatért. Igazoltak még Zalaszentgrótról egy fiatal tehetséget, Mazzag Dávidot, rá az utánpótláscsapatban számítanak.

– Nálunk a szövetség csökkentette a liga létszámát, és ez nem tesz jót a tekének – vélekedett Fehér László. – A sportágunk a periférián van, alacsony támogatottsággal. Szerintem jóval erősebb marketingre lenne szükség, hogy a folyamat megálljon. És nemcsak a járvány a ludas ebben. A mezőnyben a Szeged továbbra is erős, a Ferencváros tőlünk erősített, a győriek három tekézővel bővültek. A Répcelaknak is sikerült az új játékosokra szert tennie. A létszám csökkentéssel a mezőny tovább tömörült, biztosan szoros mérkőzéseket játszanak majd a csapatok. A vezetés a dobogót tűzte a csapat elé. Edzőként bizakodom, a bajnoki cím megszerzésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában