Frissen Zalából

2021.09.16. 19:50

Hatodszor futják körbe a Kis-Balatont

A helyi Fut­rinkák SE a várossal és a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkkal együttműködve szombaton és vasárnap hatodszor rendezi meg a Kis-Balaton-kör futóversenyt.

Benedek Bálint

A szervezők több újítást is bevezetnek, a Kis-Balaton-kerülő, 35 km-es távot például megfordították: a fürdővárosi rajttól Zalakomár felé indul a mezőny. Ezenkívül csatlakoztak a pohármentességhez, a versenyről száműzték a mű­anyag és egyszer használatos poharakat. Az indulóknak lehetőségük lesz speciális, környezetbarát pohár bérlésére, és mindenki hozhat sajátot is.

Szombaton a gyermek- és családi futamokra, illetve a kutyás futásra 12 órától lehet nevezni a Karos Korzón. Utóbbi résztvevői idén is a nagykanizsai állatmenhelyt támogatják. A korzón tart előadást Lubics Szilvia amatőr hosszútávfutó, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese. Ugyanide várják a nevezőket vasárnap is: 8 órakor nyílik a regisztráció a 6, 10, 21 és 35 kilométeres távokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában