Frissen Zalából

2021.09.17. 18:27

Három zalai csapattal rajtol a kézilabda NB II

A hétvégén rajtol az új szezon a kézilabda NB II-ben. Az osztályban eggyel kevesebb lesz a zalai csapat: az Egerszeg KK idén a megyeiben indul.

Kühne László, Varga Andor

A hévízi Balogh és Burghardt L. közt a kanizsai Szabó az idén februári bajnokin

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Szakony Attila

A nagykanizsai Tungsram SE mindkét csapata hazai környezetben kezd: a férfiak szombaton 18 órától a PEAC-ot, a nők vasárnap délután négytől a Marcalit látják vendégül.

Ismert: az előző szezonban a férfi NB II Dél-nyugati csoportjában bajnoki címet szerző Tungsram az NB I B-ért vívott osztályozón alulmaradt a Vecséssel szemben, így maradt a harmadik vonalban, továbbra is Csalló Ádám játékos-edző irányításával.

– Rendben volt a felkészülésünk, augusztus elején kezdtünk és a sérültjeink is visszatértek – kezdte Csalló Ádám a holtszezon eseményeinek összefoglalását. – Ez azt jelenti, hogy Péter Barnabás is lassan bevethető lesz, illetve Kovacsics Ferenc vállsérülése is a múlté. Voltak persze távozók, Balogh Péter a PVSE-hez ment, illetve a kettős játékengedéllyel rendelkezők, mint Kiss Levente, Konyicsák Tamás, valamint Takács Ákos sem velünk kezdik az új szezont. Vadász Mártonra a civil életbeli elfoglaltsága miatt nem számíthatunk mintegy fél évig. Érkezőkkel nem számolhattunk, ennek nyomán pedig tény, hogy kevesen vagyunk, szűkebb lett a keret. Konkrétan kitűzött célokról egyelőre nem beszélünk a tízcsapatos csoportban.

A hévízi Balogh és Burghardt L. közt a kanizsai Szabó az idén februári bajnokin
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap / Archív

A tabellára tekintve érdemes megjegyezni, hogy előzetesen még 12 csapat volt feltüntetve a Dél-nyugati csoportban, ugyanakkor a Holler UNFC, valamint a Bajai KSE neve mellett is immár az szerepel: törölve.

Az elmúlt idényben a női NB II Dél-nyugati mezőnyében a Tungsram a 10. helyen végzett – innen folytatják tehát Baranyai Zsolt tanítványai.

– Augusztus első felében kezdtük mi is a felkészülésünket, célkitűzéseink között pedig az szerepel, hogy próbáljunk bent maradni és olyan eredményeket érjünk el, mellyel ez teljesíthető – mondta el Baranyai Zsolt, a kanizsai női együttes edzője. – A többszörös gólkirályunk, ­Zvolenszky Nóra Veszprémbe távozott, Majoros Virág viszont lassan felépül sérüléséből, és hosszú kihagyás után újrakezdheti nálunk a játékot. Rajta kívül jött még a kapus Dudora Nikolett. Lehet, hogy papíron úgy tűnhet, gyengültünk az új bajnokságra, de ezzel nem foglalkozunk. Úgy látom, a játékosok elszántan készülnek az előttünk álló szezonra.

Vasárnap Szekszárdon kezdi a bajnokságot a Hévíz SK női együttese, mely továbbra is egy csoportban szerepel a Tungsrammal. Lanz Katalin szakosztályvezető elmondta: elsőre nem számítanak könnyű kirándulásra, az ellenfél ugyanis NB I B-s kiesőként érkezett és vissza is akar jutni.

– Az elmúlt évek legerősebb bajnokságára számítok, rengeteg az NB I-es fiókcsapat a mezőnyben – folytatta Lanz Katalin, aki már nem edzője a fürdővárosiaknak, a kispadra ugyanis szülés után visszatért Kissné Gliba Adrienn. – A tervezett munkát augusztus eleje óta sikerült elvégeznünk, illetve azon dolgozunk, hogy a keretet még az utolsó pillanatokban megerősítsük. Nem vagyunk sokan, egy-egy sérülés is nagy galibát tudna okozni.

A kapus Bán-Farkas Dorottya abbahagyta a kézilabdát, Penzer Kata eligazolt, Novikova Romina felfüggesztette a játékot. Visszatért ugyanakkor a klubhoz Horváth Laura, valamint leigazolták Zalaegerszegről Pem Tímeát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában