Frissen Zalából

2021.09.28. 20:00

Érem 20 év után! A zalaegerszegi tőröző, Wolf Ádám 3. lett az MK-n a felnőttek között

Elkezdődött a vívóknál is az őszi versenyszezon, és mindjárt egy remek zalai eredményről kaptunk hírt. A Magyar Kupa fővárosban megrendezett első két fordulója után ugyanis felnőttéremmel tért haza a ZVE, Wolf Ádám révén.

Kerkai Attila

Wolf Ádám (balról) Fekete Gábor vezetőedzővel, valamint a Magyar Kupán szerzett éremmel és trófeával

Fotó: ZVE

A férfi tőrözők kupasorozatát hagyományosan a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban kezdik a vívók. Az elmúlt év számos törölt versenye után a sportágban érdekelt klubok versenyzői nagy létszámmal képviseltették magukat az erőpróbán, és a mezőnyben szép számmal indultak egészen fiatal tőrözők is.

Wolf Ádám (balról) Fekete Gábor vezetőedzővel, valamint a Magyar Kupán szerzett éremmel és trófeával
Fotó: ZVE

A Zalaegerszegi Vívó Egyletből tízen neveztek a budapesti viadalra, és húsz év után állt ismét zalaegerszegi vívó a felnőtt korosztályban dobogóra egy országos versenyen. Wolf Ádám az első versenynapon kiegyensúlyozott vívással a remek eredményt jelentő harmadik helyig jutott. Ugyanő a bronzérem megszerzése után, a második napon is ott volt a legjobbak között az erőpróbán, ám a négy közé kerülésért az előző nap győztesével, a hazai rangsor élén álló Dósa Dániellel került szembe. Wolf Ádám ezen a találkozón alulmaradt, és így végül az ugyancsak értékes és pontszerző nyolcadik helyet sikerült megszereznie.

A ZVE vívói közül az első napon Simon Kristóf a 13. helyen végzett, míg a második nap dr. Vizler Ádám 15. lett.

A ZVE tőrözőit Fekete Gábor vezetőedző és Pataki Zoltán edző készítette fel a versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában