Frissen Zalából

2021.09.04. 19:55

Első osztályú ellenfelet győzött le a ZTE KK

Szombat délután Sopronban játszott felkészülési mérkőzést a Zalakerámia ZTE KK. A Krasznai Ferenc emlékmérkőzésen a házigazda Sopron KC volt a zalaiak ellenfele, akik végig vezetve magabiztosan nyertek.

Jóna István

fotó: ZTE KK

A ZTE KK először játszott a felkészülés során elsőosztályú ellenféllel. Mindkét oldalon voltak hiányzók. Zalai oldalon Carlton Guyton és Zane Knowles, míg a házigazdánál a két új légiós E. J. Montgomery és Quincy Ford, valamint Supola Zoltán hiányzott.

Sopron KC- Zalakerámia ZTE KK 66-97 (16-21, 26-29, 15-24, 9-23)

Sopron, Krasznai Ferenc emlékmérkőzés, 200 néző

Sopron KC: Halász 8/3, Myers 4, Borisov 18/6, Sitku 8/3, Werner 4, Csere: Collins 11/6, Fazekas 7/3, Takács, Csendes 3/3, Schöll 3, Csátaljai. Vezetőedző: Branislav Dzunic

ZTE KK: Wilson 9, Németh 2, Heron 9, Barnett 34/18, Csuti 4, csere: Bonifert 13/9, Révész 3, Horti 13, Polster 3/3, Makkos 2, Simó 5/3, Szalay. Vezetőedző: Teo Cizmic

Fotó: ZTE KK

A belső poszton hiányos soproniak a második negyed közepéig még tartották a lépést a ZTE-KK-val, sőt a 15. percben 34-33-ra vezettek is, de a félidő hátralévő részében a vendégek akarata érvényesült (42-50). A második félidőben a frissebben játszó ZTE a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt és magabiztosan nyert.

Teo Cizmic a ZTE KK vezetőedzője nem volt maradéktalanul elégedett a mérkőzés után.

-Ez volt az első mérkőzésünk elsőosztályú csapat ellen, de a messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, hiszen mindkét oldalon meghatározó játékosok hiányoztak. Támadásban keveset járattuk a labdát, nem mozogtunk és nem passzoltunk annyit, amennyit kellett volna. A lepattanókra jobban oda kell figyelnünk és többet kell beszélnünk védekezésben is. Örülök a győzelemnek, de sok olyan dolgot láttam, amiben még fejlődnünk kell.

Fotó: ZTE KK

A ZTE KK hétfőn 19 órától a PVSK vendégeként újabb felkészülési mérkőzést játszik. A találkozó nyilvános lesz, de a szurkolóknak a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában