Frissen Zalából

2021.09.22. 18:31

Csak a Tungsram SE Nagykanizsa női együttese nyert a kézilabda NB II nyitányán

Elrajtolt a férfi és női kézilabda NB II. sorozata is. Az új idényben már csak három csapat képviseli a zalai színeket, a Tungsram SE Nagykanizsa női együttese hazai környezetben a Marcali VSZSE csapatát múlta felül, míg a Tungi férfi gárdája – szintén Kanizsán – kikapott. A Hévíz SK női csapata is vereséggel kezdett.

Góth Imre, Kühne László

Dél-nyugati csoport, nők

Szekszárdi Fekete Gólyák–Hévíz SK 33-20 (15-12)

Szekszárd, 80 néző. Jv.: Ihász, Pápai.

Hévíz SK: Molnár – Holczbauer 4, Burghardt V. 6, Burghardt L. 3, Balogh 2, Pem 2, Horváth L. 1, csere: Morácz, Fekete 2, Gergály. Edző: Kissné Gliba Adrien.

A magasabb osztályból idén érkezett hazaiak ellen sokáig egyenrangú ellenfélként játszott a Hévíz. Az első játékrészben felváltva születtek a gólok, és a kiegyenlített teljesítmény az eredményben is meglátszott (3-3, 7-7). Innentől a Szekszárd támadásai lettek pontosabbak, és fokozatosan ötgólos előnyre tett szert. Zártabb védekezéssel és egy négygólos sorozattal azonban még visszajöttek Molnárék, így a 37. percben 18-17-nél ismét nyílttá vált a találkozó. Azonban a hazaiak ekkor hosszabb kispadjuknak köszönhetően ritmust váltottak és egy hatos szériával újra elléptek. Az utolsó tíz percben ezt már nem sikerült ledolgozni, és ekkor alakult ki a végeredményt meghatározó nagyobb különbség.

Jók: Molnár, Burghardt V.

Tungsram SE Nagykanizsa–Marcali VSZSE 27-20 (13-10)

Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Snóbli B., Snóbli Gy.

Tungsram SE: Dudora – Szmodics V. 4, Szabó E. 10/6, Füstös 2, Csivre V. 3, Kovács B. 1, Szmodics D. 5. Csere: Tóth V. (kapus), Ács, Andor 1/1, Csivre E., Horváth A., Kálovics, Kovács D., Majoros. Edző: Baranyai Zsolt.

A kanizsai női kézilabdázók az NB II. mostani szezonjában tulajdonképpen folytatták az előző idény tendenciáját, hiszen Baranyai Zsolt tanítványai akkor kétszer is győztek a két együttes bajnokiján. Ezúttal a Tungsram rögtön a bajnokság nyitányán tette meg ezt, ezzel kellő alapot teremtve a továbbiakhoz. Amint azt a nagykanizsaiak edzője elmondta, fontos meccs volt a számukra, felkészültek nagyon az ellenfélből. Sok jó egyéni teljesítménnyel, kemény védekezéssel sikerült megnyerniük a találkozót. Hasonló képességű csapat ellen játszottak, mindenki átérezte a mérkőzés tétjét. Baranyai Zsolt egyben dicsérte kézilabdázóit hozzáállásuk, valamint koncentrációjuk miatt.

Jók: Szabó E. és az egész kanizsai csapat.

Szabó Eszter a Tungsram női csapatában tíz gólig jutott, kiemelkedve a mezőnyből
Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Dél-nyugati csoport, férfiak

Tungsram SE Nagykanizsa–PEAC 27-28 (11-13)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Tóbiás, Végh.

Tungsram SE: Szabó M. – Baranyai 2, Péter 4/2, Csalló, Hári 3, Szabó G. 10/2, Kisgéczi 4. Csere: Kovács D. (kapus), Kiss G., Kovacsics 2, Kozics 1, Marics, Sass G. 1, Szöbölődi. Játékos-edző: Csalló Ádám.

Egyértelmű, hogy a múlt idény bajnoka ellen valamennyi csapat hatványozott erővel szeretne bizonyítani, ráadásul a kanizsaiak kerete az elmondások alapján minőségben is szűkült. A PEAC is nagy hévvel vetette magát a küzdelembe, ugyanakkor a dél-zalaiaknak sem kellett lemondaniuk az eredményes támadásvezetésekről. A második félidőben volt is alkalom a kedvezőbb nagykanizsai állás kialakítására, a baranyaiak azonban jól tartották magukat. A Tungi esetében azzal is „sakkozhatnak”, hogy ha Szabó Gergely mellé visszanyeri igazi góllövő formáját Kovacsics Ferenc, illetve Péter Barnabás, aligha lesz gond azzal, hogy a tabella felső részében tanyázzanak a pontvadászat során.

Jók: Szabó G., Kisgéczi.

Ezek is érdekelhetik