Frissen Zalából

2021.09.15. 20:04

Bajnoki címek a lövészeknél – A nemzeti versenyszámokban kiválóan szerepeltek a zalaiak

Budapesten rendezték meg a nemzeti versenyszámok országos lövészbajnokságát, melyen szép zalai sikerek születtek.

Kerkai Attila

Ruzsin Pál, Völgyesy Gabriella és Havasi Ferenc a nemzeti versenyszámok országos lövészbajnokságán nyert érmekkel és trófeákkal

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A Nemzet Lőterén a Polgári Lövész Egylet Zalaegerszeg sportolói közül a férfiak 70 év feletti kategóriájában a sportpisztoly 20 lövéses (25 méter) versenyszámban Ruzsin Pál országos bajnoki címet szerzett, 185 körös teljesítménnyel. Ugyanő a központi gyújtású pisztoly 20 lövés (25 méter) számban szintén a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, 179 körrel.

A PLE a női mezőnyben is két érmet szerzett. Méghozzá Völgyesy Gabriella révén, aki előbb a sportpisztoly 20 lövéses (25 méter) számban ezüst­érmet nyert 185 körrel, majd a központi gyújtású pisztolyos kategóriában még fényesebb érmet hozott haza. Völgyesy Gabriella itt 193 kört lőtt, ami egyenlő az országos csúccsal is, amelyet 2009 óta nem lőttek meg. A teljesítmény természetesen bajnoki aranyat ért, mely után Völgyesy Gabriella az edzőjével, Ruzsin Pállal együtt ünnepelhetett.

Ruzsin Pál, Völgyesy Gabriella és Havasi Ferenc a nemzeti versenyszámok országos lövészbajnokságán nyert érmekkel és trófeákkal
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

És a zalai sikereknek ezzel még nem volt vége, ugyanis a nyílt irányzékú kispuska (50 méter) 30 lövéses fekvő számában a férfiaknál Havasi Ferenc, a ZTE SKK tagja remekelt, 279 körös teljesítménnyel országos bajnoki címet szerzett. A 3x10 lövéses számban Balogh Zoltán (ZTE SKK) 247 körrel negyedik lett, Havasi Ferenc pedig hetedik (242), a ZTE SK csapatban (Havasi Ferenc, Balogh Zoltán, Varga Gábor) a második helyen végzett. A ZTE SKK még egy dobogós helyezéssel büszkélkedhetett csapatban, ugyanis a nyílt irányzékú kispuska (50 méter) 30 lövéses fekvő számában azonos összeállításban bronzérmet vehettek át.

A központi gyújtású pisztoly (25 m) számban a 60 év felettiek kategóriájában Gerencsér Miklós (Göcsej SE) 182 körrel a 6. helyen végzett, míg Dobos Ferenc (Göcsej SE) ugyanebben a számban, de a felnőtt kategóriában 189 körrel hetedikként zárt.

Szabó Béla (PLE Zalaegerszeg) a pisztolyosok 50 méteres, 20 lövéses versenyében 166 körrel az előkelő negyedik helyezést szerezte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában