Frissen Zalából

2021.09.14. 17:37

Az Újpest és a ZTE edzője is többet látott a két élvonalbeli futballcsapat mérkőzésében

Akár elégedett is lehetett volna Waltner Róbert az Újpesten elért hétfő esti döntetlennel (2-2), hiszen csapata az utolsó pillanatban mentett pontot, ám a ZTE FC szakvezetője úgy fogalmazott: hiányérzete van, ugyanis szerinte benne volt a játékban a győzelem is.

Kerkai Attila

Koszta Márk ünnepel, aki a ZTE első egyenlítő gólját szerezte Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Fotó: Török Attila

A labdarúgó NB I. OTP Bank Liga 6. fordulójának zárómérkőzését hétfőn este rendezték Újpesten, ahol a ZTE FC volt a vendég. A sereghajtó Újpest a tizedik ZTE FC-t fogadta, ám a két csapat között mindössze két pont volt a különbség. A zalaiaknál hiányzott a keretből két korábbi alapember, Babati Benjamin és Bobál Dávid, valamint Eros Grezda, akik sérültek.

Az Újpest agresszívebben kezdett, és a 13. percben a volt egerszegi Mitrovic passza után Beridze szépen lőtte ki a bal sarkot 14 méterről, 1-0. Az első félidőben a ZTE FC ugyan próbálkozott, de nem tudott érdemben gólszerzési lehetőséget kialakítani. Mindkét oldalon egy-egy csere történt a szünetben, az egerszegiek egyértelműen aktívabbak lettek, mint korábban.

Gólt viszont nem sikerült elérniük, aztán következett egy kiállítás, amikor Pauljevic és Gergényi „kölcsönösen” rángatta egymást, de az újpesti fiú ütött is, amiért piros lapot kapott. Zalai oldalon új emberek érkeztek a pályára, és próbálták kihasználni az emberelőnyt, de nem sok sikerrel, egészen a 82. percig.

Ekkor Halilovic játszotta meg a nem sokkal korábban beállt Borukovot, aki jobbról egyből középre adott, ahol érkezett Koszta Márk, és öt méterről határozottan fejelt a kapuba, 1-1. Teljesen nyílt lett a mérkőzés, a ZTE támadott, de a 87. percben csak Demjén védésén múlt, hogy Croizet tekerése a kapufát érintve vágódott vissza a mezőnybe. A győztes gól tehát a levegőben lógott, és micsoda befejezés következett.

A 92. percben egy kontra végén az Újpest jutott újra előnyhöz, amikor Bjelos 15 méterről szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, 2-1. Azonban nem sokáig örülhettek a hazaiak, ugyanis a 94. percben Koszta egy felívelt labdát fejelt viszsza, az érkező Spoljaric pedig 14 méterről a hazai kapu jobb sarkába helyezett, 2-2.

Nem akármilyen hajrá után döntetlennel ért tehát véget a találkozó, aminek az első félidejében az Újpest állt közelebb a győzelemhez, de a második játékrészben a ZTE FC sokat tett azért, hogy ne üres kézzel térjen haza.

Koszta Márk ünnepel, aki a ZTE első egyenlítő gólját szerezte Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Michael Oenning: „Dúlnak bennem az érzelmek, dühös vagyok, mert emberhátrányban vezettünk, és kettő-egynél már meg kellett volna tartani ezt a vezetést. De el kell fogadni az eredményt. Én megnéztem a jelenetet és beszéltem a játékvezetővel is, aki azt mondta, a VAR azonnali kiállítást adott Pauljevic mozdulatára. Amíg egyenlő létszámban voltunk a pályán, a ZTE-nek esélye sem volt a gólszerzésre, de miután megfogyatkoztunk, magunkra húztuk az ellenfelet. Pedig azt mondom, egy-nullal is lehet meccset nyerni...”

Waltner Róbert: „Nem vagyok elégedett, pedig akár az is lehetnék, hiszen az utolsó pillanatokban hoztuk ikszre a találkozót. Viszont emberelőnybe kerültünk, megvolt az egyenlítés, támadókat hoztam be, hogy megnyerjük a meccset, de hazai kontra végén kaptunk egy gólt. Ami fáj, hogy az Újpest könnyen szerezte meg azt a találatot, pedig le lehetett volna védekezni a szituációt. Ami dicséretes, hogy csapatom abban a lélektani pillanatban sem adta fel, amikor az Újpest újra Koszta Márk ünnepel, aki a ZTE első egyenlítő gólját szerezte

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport előnybe került.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában