Frissen Zalából

2021.09.18. 17:52

A ZTE FC továbbjutott, a Teskánd kiesett a Magyar Kupából

A legjobb 32 közé kerülésről döntő 3. forduló mérkőzéseit játsszák a hétvégén a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján. A sorozatban négy zalai csapat érdekelt még, melyek közül szombaton kettő lépett pályára.

Varga Andor

A két gólt szerző Zimonyi Dávid Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Vác FC – ZTE FC 0-4 (0-1)

Vác, 300 néző. Jv.: Urbán.

ZTE: Gyurján – Huszti, Szerafimov, Lesjak, Bedi – Sankovic, Halilovic (Tajti, a szünetben) – Milovanovikj (Skribek, 58.), Spoljaric (Gergényi, 75.), Meshack (Zimonyi, a szünetben) – Borukov (Koszta, a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Borukov (43.), Zimonyi (78., 83.), Koszta (85.).

A két gólt szerző Zimonyi Dávid. Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A harmadik vonal Közép-csoportjában 7 forduló után 4 ponttal 16. házigazda ellen az első perctől fölényben játszott a ZTE, a Vác pillanatokra tudta csak megtartani a labdát. Ettől függetlenül az első védést Gyurján volt kénytelen bemutatni, miközben a ZTE pontatlan átlövésekig jutott. A Csank János vezette hazaiak sallangmentes védőjátékkal tartották az eredményt a nyolc légióst bevető ZTE-vel szemben, mely csak a labdabirtoklással jelezte a kétosztálynyi különbséget. A 32. percben egy jobb oldali zalai beadás a 16-oson belül váci kézen csattant, Spoljaric büntetőjét azonban Halasi kapus kiütötte. A 39. percben Borukov kézzel juttatta a kapuba a labdát, amiért sárgát kapott. A 43. percben ugyanő törte meg a jeget: Bedi balról középre emelt labdáját ívelt fejessel/vállassal juttatta a kapuba. Szünet után három új játékossal folytatta a ZTE, és változott némileg a játék képe is: a Vác támadóbban lépett fel, ami inkább a Zete számára teremtett lehetőségeket. A találkozó a 78. percben dőlt el végleg, amikor Zimonyi remek kiugratás után megduplázta az előnyt. A reményt vesztett hazai játékosok mellett a hajrában újabb gólokkal tette magabiztossá a különbséget a ZTE.

VSK Tököl – Technoroll Teskánd 4-2 (3-1)

Tököl, 200 néző. Jv.: Borbás.

Teskánd: Pergel D. – Major (Nagy M., 47.), Simonfalvi, Bolla, Molnár (Szabó, 77.) – Hetesi, Nagy, Pergel B., Bedő – Bontó, Bailo. Edző: Pergel Attila.

G.: Galambos (16., 66.), Nagy-Jáger (21.), Árkocsevics (36.), illetve Pergel B. (23.), Simonfalvi (50.).

Rosszul kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, mely két egyéni hiba után az első félidő derekára kétgólos hátrányba került. A Teskánd becsületére legyen mondva, hogy ezek után változtatni tudott, szépítenie is sikerült, ám az öröm nem tarthatott sokáig, mert a szünetre már ismét kétgólos volt a Tököl előnye. Fordulás után egész más arcát mutatta a Teskánd, mely a második játékrész elején szépített, majd támadott tovább az egyenlítésért. A Pest megyei I. osztályban szereplő házigazda azonban jól sáfárkodott az előnyével, amit egy ellenakció végén rövidesen újra kétgólosra tudott növelni. Innen már nem volt visszaút a zalaiak számára.

Pergel Attila: „A Tököl továbbjutása megérdemelt, nagyon álmosan kezdtünk, és ezt az ellenfél jól használta ki.”

Vasárnap 15 órától újabb két zalai vonatkozású mérkőzést rendeznek az MK 3. fordulójában: Zalaszentgróti VFC – III. Ker. TVE (NB II), Karancslapujtő (Nógrád megyei I. osztály) – FC Nagykanizsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában