Frissen Zalából

2021.08.22. 18:57

Szombatig tart a 40. nemzetközi sakkverseny Keszthelyen

Szombaton elkezdődött a 40. nemzetközi sakkverseny – 12. dr. Hévízi László-emlékverseny a Balaton-parti városban. A népszerű viadalra száz indulót regisztráltak.

Kerkai Attila

A megnyitón Szalai István, a viadal fő szervezője köszöntötte a nemzetközi verseny résztvevőit

Fotó: a szerző

A megnyitón a fő szervező, Szalai István köszöntötte a résztvevőket, örömét fejezve ki a sok induló miatt. Fel­idézte a viadal múltját, majd egyperces néma főhajtás következett: a tavalyi viadal óta elhunyt Káposztás Miklós, a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke és életműdíjasa, aki állandó résztvevője volt a versenynek; valamint a fiatal Salamon Zsigmond, a Keszthelyi Spartacus SK sakkozója, aki a tavaly őszi gyöngyösfalui kalandparkban történt baleset egyik áldozata.

A megnyitón Szalai István, a viadal fő szervezője köszöntötte a nemzetközi verseny résztvevőit
Fotó: a szerző

Dósa Zsolt, a helyi önkormányzat stratégiai bizottságának elnöke Szalai István munkáját dicsérte, hiszen évtizedek óta szervezi a viadalt. Nádasi Tamás, a Magyar Sakk­szövetség alelnöke is gratulált a negyvenedik rendezéshez, és a szövetség köszönetét is kifejezte a keszthelyieknek.

A szombatig tartó, kilencfordulós verseny idén is a VSZK-ban zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában