Frissen Zalából

2021.08.05. 20:00

Öt pont előnnyel nyert Türje

A megyei labdarúgó- bajnokság III. osztályában a Keleti csoport küzdelmeit a Türje együttese nyerte.

ZH

A Keleti csoport küzdelmeiben a Türje és az Alsópáhok csapata futott szinte végig versenyt a bajnoki aranyért. A Nagy Tamás (ő játékosként is aktív volt még) és Nagy Attila páros által irányított együttes szinte végig az első két helyen állt. A koronavírus-helyzet miatt ebben a csoportban is maradtak el meccsek és fordulók az ősz végéről, amelyeket aztán gyakorlatilag a bajnokság végén pótolt a mezőny.

Az éremátadáson készült képen balról Nagy Ferenc László polgármester, Pacsi Krisztián elnök, Nagy Attila edző, Károly Alex, Nagy Imre, Nagy Tamás edző, Lábodi Dániel, Farkas Tamás, Baumann József, Sági Milán csapatkapitány, Nagy András, Tanai András, Kilinkó Márk, Varga László, Ágh László, Horváth Benjámin, Tóth Géza Patrik, Fodor Lajos, Baumann Dominik. A képről hiányzik Vasas Roland, Vasas Norbert, Kovács Balázs, Baksa Zoltán, Sümegi Flavián, Balázs Márk Fotó: Türje SE

 

 

A Türje és az Alsópáhok a 20. fordulóban még azonos pontszámmal állt, de aztán az Óhíd legyőzte az Alsópáhokot, és a türjeiek lépéselőnybe kerültek riválisukkal szemben. A pótolt fordulókban ugyan az alsópáhokiak legyőzték a türjeieket, de a Türje végül öt pont előnnyel, 63 ponttal nyerte a bajnoki küzdelmeket az 58 pontos Alsópáhok és a szintén 58 pontos Óhíd előtt. A Türje mindössze egy mérkőzést vesztett el a pontvadászat során.

A bajnokcsapat a pontvadászat során 107 gólt lőtt és 31-et kapott, az együttes legeredményesebb góllövőjének Kovács Balázs bizonyult, aki a szezon során 24 találatig jutott. A bajnoki cím ellenére a Türje is marad a megyei III. osztályban .

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!