Frissen Zalából

2021.08.30. 06:50

Nagy sikert aratott a szurkolók körében az I. ZETE-feszt

A Zalakerámia-ZTE KK első alkalommal és azzal a szándékkal rendezte meg vasárnap a ZETE-feszt elnevezésű programját, hogy mostantól minden évben megtartja azt. A nyílt napként meghirdetett eseményre sokan voltak kíváncsiak a megyeszékhelyi Eötvös-iskola udvarán.

Kerkai Attila

Nevezhetjük családi napnak is az eseményt, hiszen a hasonló programok éppen azzal a céllal szerveződnek, hogy kötetlen formában találkozzanak a szurkolók, a szimpatizánsok akár a sportcsapatok tagjaival is. Nos, a ZTE KK is ezzel szerette volna az új szezon előtt kissé közelebb hozni a drukkereket az új együtteshez, melynek tagjai természetesen ott voltak a délután kezdődő eseményen.

Előbb utánpótlástornát rendeztek sok kis kosárpalánta részvételével, s ahogy gyűltek az érdeklődők, úgy lettek egyre többen a ZTE KK egyik műhelyeként ismert Eötvös-iskola udvarán. Puskás Artúr, a kék-fehérek nyáron kinevezett sportigazgatója volt az ötletgazda, aki aktív szerepet vállalt, hiszen néha ő maga is felkonferálta az éppen következő programot. Az időjárás persze inkább kora őszinek volt nevezhető, mint nyár véginek, ám ennek ellenére sokan érezték úgy, hogy helyük van az eseményen.

A ZTE KK legendái, akik ott voltak a jól sikerült családi napon Fotó: JI

Közben a szurkolók az új játékosoktól autogramokat gyűjthettek, és a nap egyik csúcspontja volt a négyszeres bajnok klub legendáinak köszöntése. Négy bajnokcsapat tagjai, akik elfogadták a meghívást, érkeztek a pályára, miközben a jelenlegi együttes tagjai sorfalat álltak nekik. Az eseményen jelen volt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is, és hogy a múlt, a jelen és a jövő is képviseltetve legyen, a legutóbbi szezonban bajnoki ezüst­érmet szerző, 2007-es korosztályú együttes tagjai ugyancsak e sorfal között érkezve találkozhattak a klub legendáival.

 

A jó hangulatú eseményen dobóversenyeket, ügyességi játékokat is szerveztek, és egy ZTE-kvízt is kitölthettek azok, akik szerették volna megtudni, mennyire ismerik a négyszeres bajnok múltját.

Remélhetőleg nem egyszeri alkalom volt az idei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában