Frissen Zalából

2021.08.09. 20:53

A Plastex KKKK versenyzői közül hárman már kijutottak a szeptemberi vb-re

Balogh László polgármester a város nevében köszöntötte hétfőn a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub korosztályos Európa-bajnokságokon remekül szerepelt sportolóit.

Kühne László

Kajakosok – Eb után és vb előtt – a polgármesternél: Sári Nándor, Kurucz Levente, Decsi Dorina, Kálovics Adél, Kiskó Réka és Balogh László

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az összejövetelnek különös jelentőséget adott, hogy az elmúlt hétvégén a Decsi Dorina, Kiskó Réka, Kurucz Levente alkotta nagykanizsai kajakos „triumvirátus” immár a világbajnoki kiküldetését is biztosította. Ezért pedig természetesen külön járt a gratuláció a fiataloknak.

Még júniusban, a poznani Európa-bajnokságon a kanizsai különítmény a magyar ifjúsági válogatott színeiben imponáló sorozatot produkált, hiszen Kurucz Levente K1 200, 500 és 1000 méteren is Eb-elsőséget szerzett, ­Decsi Dorina K1 1000 m-en lett aranyérmes, míg Kiskó Réka K4 500 m után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Kajakosok – Eb után és vb előtt – a polgármesternél: Sári Nándor, Kurucz Levente, Decsi Dorina, Kálovics Adél, Kiskó Réka és Balogh László Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az elmúlt napokban Szegeden rendezték meg a serdülő, ifjúsági és U23-as országos bajnokságokat, melyek a portugáliai korosztályos vb-re is válogatók voltak. A Sári Nándor vezetőedző által irányított kanizsai egyesülettől nyolcan is rajthoz álltak, az említett hármas tagjai pedig az ifjúságiak (U17-18) mezőnyében újra kitettek magukért. Kurucz Levente mindhárom egyes számában bajnoki címet szerzett, míg Kiskó Réka és Decsi Dorina a K2 200 m-t nyerte, 500-on pedig második lett. Kiskó K1 500-on harmadik, 1000 méteren pedig negyedik helyen ért célba. A Dunaújvárosból igazolt Decsi szólóban 1000 méteren ezüstérmet szerzett, 500-on pedig ötödik helyen ért célba. Ezen eredmények alapján a világbajnokságra mindhárom kanizsai sportoló utazhat: a viadalt szeptember 3. és 6. között rendezik meg a portugáliai Montemor-O-Velho városában.

És ne feledkezzünk meg Kálovics Adélról sem: a Batthyány-gimnázium diákja az előttünk álló hétvégén a maratoni kajak vb válogatóján lapátol Ráckevén. A Plastex KKKK ifi Eb-ezüstérmesének sem rosszak az esélyei a világbajnoki kiküldetésre.

Kapcsolódó tartalom:

https://www.zaol.hu/sport/helyi-sport/ot-nagykanizsai-aranyerem-a-korosztalyos-eb-n-kurucz-levente-decsi-dorina-es-kisko-reka-is-remekelt-5364764/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában